Kategorije Premium sadržaj

Denis Latin: “Napustio nas je veliki novinar iz Splita. Počivao u miru, dragi prijatelju”

Širi dalje

Denis Latin podijelio je vijest s javnošću da je preminuo poznati splitski novinar i urednik Ilir Krasnić (65).



“Napustio nas je veliki novinar i urednik iz stare garde “Slobodne Dalmacije”. Pamtit ćemo ga po senzacionalno dobrom i vrlo čitanom prilogu TV spektakli gdje je stvorio cijeli niz talentiranih novinara.

Izniman u svakom pogledu zaslužio je da ga se još dugo, dugo sjećamo po odličnom novinarskom i uredničkom nosu za dobre tv-kritičare, glazbene stručnjake, stvaranje i prepoznavanje zvijezda kako na radiju, tako na televiziji i u show biznisu. Vrhunski i najbolji u svom resoru.

Počivao u miru, dragi prijatelju, Ilire. Zauvijek ću te pamtiti samo po dobru”, napisao je Latin.

Ilir Krasnić je cijeli svoj radni staž proveo u Slobodnoj Dalmaciji kao novinar i urednik. Počeo je kao i većina u Gradskoj rubrici pa Crnoj kronici u kojoj se zadržao dugo i pamtimo ga kao vrsnog novinara u praćenju i razotkrivanju afera koje su potresale Split i okolicu.

“Ilira ćemo se najviše sjećati po razdoblju s početka devedestih kad je Slobodnoj dao jednu sasvim novu dimenziju kreirajući prilog TV & Spektakli. U to vrijeme već su se osjećala velika politička previranja, a Ilir je kao protutežu pokrenuo prilog u kojemu su se nizale i stvarale glazbene, filmske i televizijske zvijezde.

Imao je zaista nos za prepoznavanje talenata na radiju i televiziji. Prilog se tada prodavao u danas nevjerovatnih 140.000 primjeraka, bio je najtiražniji i najrelevatniji TV prilog u državi sa svim aktualnostima i ekskluzivama iz svijeta showbizza.

Iz toga priloga, zapravo cijele male redakcije , rodilo se i ‘Lice godine’, izbor ljepote koji se nekoliko godina održavao i u Crikvenici, a na tom izboru po prvi put su se pojavile, kasnije, vrlo uspješne manekenke, glumice, pjevačice…

Još se sjećamo i izbora za “Zvijezde godine” na kojima su tada pjevala najveća imena naše scene poput Gibbonija i Doris Dragović, a uz početke Radio Dalmacije prilog je imao i svoju radijsku emisiju sa gostovanjima najslušajih izvođača, te televizijske emisije vezane za Splitski festival i Melodije hrvatskog Jadrana.

Pred kraj karijere i po odlasku u mirovinu povukao se u svoje Katune i aktivan do kraja radio i uživao u prirodi”, objavili su iz Slobodne Dalmacije


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

57 minuta prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

4 sata prije

Plenković o internoj anketi, pregovorima s DP-om i susretu s Milanovićem: Sve ste vidjeli…

Premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu u Okučanima nakon obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije…

4 sata prije