Kategorije Premium sadržaj

DORH nije utvrdio kaznenu odgovornost Hribara kao ravnatelja HAVC-a

Širi dalje

Državno odvjetništvo objavilo je kako nakon provedenih izvida ne “proizlazi sumnja u kaznenu odgovornost” Hrvoja Hribar, kao odgovorne osobe Hrvatskog audiovizualnog centra.



“Nakon što su u predmetu formiranom povodom izvješća Državnog ureda za reviziju o obavljenoj reviziji financijskih izvještaja i poslovanja Hrvatskog audiovizualnog centra za 2015. godinu, provedeni izvidi, tijekom kojih je pribavljena i analizirana relevantna dokumentacija te su uzete izjave osoba, zaključeno je kako iz utvrđenih činjenica ne proizlazi sumnja u kaznenu odgovornost odgovorne osobe Hrvatskog audiovizualnog centra”, izvijestilo je Državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

“S obzirom da se u radnopravnim nepravilnostima i drugim propustima koji su utvrđeni provedenom revizijom, ne ostvaruju bitna obilježja bilo kojeg kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti, nema osnova za poduzimanje drugih radnji u nadležnosti državnog odvjetništva”, dodaju u priopćenju.

Kada je u veljači prošle godine objavljeno negativnim mišljenjem Državnog ureda za reviziju o radu HAVC-a za 2015. Hribar jepodnio ostavku i rekao da je iznenađen nalazom.

Tvrdio je i da revizija ne uviđa glavni temelj čitavog sustava političke neovisnosti HAVC-a, “a to je da o programu odlučuje Hrvatsko audiovizualno vijeće, temeljem kojih odluka onda ravnatelj potpisuje ugovor s korisnikom”.

MP/Hina/Foto:FaH


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

3 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

4 sata prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

5 sati prije