Kategorije Premium sadržaj

‘DRAG NAM JE CIRKUS’: Na proslavi s Bandićem poznati tajkun ‘zajahao’ kuma

Širi dalje

“Ma slobodno napišite da sam zajahao magare, kroz smijeh nam kaže Jozo Bogdan, vlasnik tvrtke Feal i vjerojatno najmoćniji hercegovački poduzetnik”, piše 24 sata u rijetko viđenu fotografiju zabave odraslih. 



Fotografija na kojoj jaše nepoznatog čovjeka u društvu prijatelja Milana Bandića imala je dva tumačenja. Oni koji su nam je poslali rekli su da su se Bandić i Bogdan napili te platili kako bi mogli lokalnom limaru staviti sedlo i zajahati ga, što smatraju ponižavanjem.

No dobro raspoloženi Jozo Bogdan se na to samo nasmijao i ponudio drugačiju verziju priče. Zabava je bila u čast toga što je njegov kum Dinko Tomić otvorio malu konobu pored svoje kuće. Tomić je i Bandićev rođak, a na zabavi nije bilo previše okupljenih, više susjedstvo i prijatelji.

– Kupili smo kumu magare i samar (oprema koja se stavi životinji na leđa kako bi nosila teret, op.a). Kumu sam predložio da isprobamo samar, a on je pristao. Još sam ga zafrkavao da je predebeo za razliku od magarca – kaže nam Bogdan.

Njegovom prijatelju Bandiću, nastavlja, također je “drag cirkus”, pa mu je ponudio da kuma zajedno zajašu, ali je Bandić odbio. Bogdan objašnjava i da nisu čak ništa ni pili jer je sve bilo prije ručka te da je sve bila nevina zafrkancija.

Još jedna informacija koja kruži o fotografiji je da je na toj zabavi bio i zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora.Milijan Brkić, ali prvo  je Bogdan to opovrgnuo, a zatim i sam Brkić koji se javio iz inozemstva.

Bogdana, koji ima tvornicu aluminija s 500 zaposlenih, i Bandića veže dugogodišnje prijateljstvo. Bogdan je sa sestrom Zdenkom Čolak založio stanove kako bi osigurali jamčevinu kad je Bandić završio u pritvoru prije četiri godine. Sud je odbio nekretnine pa je, prema službenoj verziji, 15 milijuna kuna posudio danas pokojni odvjetnik Marijan Hanžeković.

Tvrtka povezana s Fealom gradi u Zagrebu pored MSU-a deveterokatnicu nakon što su s Bandićem mijenjali zemljište. Susjedni stanari su pozivali Uskok, ali ništa se nije dogodilo.

MP/Foto:24sata


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

6 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

12 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

12 sati prije