Kategorije Premium sadržaj

Eksplozija u vojnom logoru u Rusiji, nema službenih informacija o uzroku

Širi dalje

Granata je pogodila privremeni ruski vojni logor u blizini granice s Ukrajinom u utorak navečer, prenijela je agencija Tass navodeći da je prema prvim podacima vjerojatno ispaljena s ukrajinske strane.



Tass je o događaju izvijestio ubrzo nakon što je lokalni visoki dužnosnik priopćio o nizu eksplozija blizu ruskog grada Belgoroda uz granicu s Ukrajinom.

Na videosnimci koju su objavila dva belgorodska portala navodno su prikazane eksplozije u daljini, no Reuters još čeka potvrdu o istinitosti te informacije.

TASS kao izvor navodi hitne službe, prema kojima je četvero ljudi ozlijeđeno u eksploziji.

Ruske državne RIA Novosti javljaju da je uzrok eksplozije u ruskom vojnom logoru ljudski faktor. Pozivaju se na neimenovani izvor.

Ovo je u suprotnosti s navodima ruske novinske agencije Tass koja je ranije objavila da se prema dostupnim informacijama vjerojatno radi o raketnom napadu, te da je raketa ispaljena s ukrajinske strane.

“Stanovnici ruskog grada Belgoroda prijavili su eksploziju u blizini sela Oktjabrski. Do ukrajinske granice je oko 12 kilometara. Guverner Belgorodske regije Vjačeslav Gladkov potvrdio je informacije o eksplozijama. Nije precizirao što se točno dogodilo”, piše u objavi oporbenog bjeloruskog tv kanala Nexta

Guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov ranije je na internetu objavio da su se eksplozije dogodile blizu sela Krasnij Oktjabr, koji se nalazi 30-ak kilometara jugozapadno od Belgoroda. Uzrok eksplozijama zasad nije naveo.

Belgorod se nalazi 80 kilometara sjeverno od Harkiva, grada koji su ruske snage teško bombardirale tijekom prošlih nekoliko tjedana.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Sestre Jurković i braća Sinković u finalu Europskog prvenstva. Utrke sutra

Nakon sestara Ivane i Josipe Jurković nastup u finalu Europskog prvenstva, izborila su i  braća…

1 sat prije

Potresna snimka Vukovarke koja od ’91. traži svog oca: “Pred mojim očima si ga odveo”

Vukovarka Iva Radić dočekala je ispred Tužiteljstva u Beogradu Jovana Radana, čovjeka za kojega tvrdi…

2 sata prije

HNiP: Laži i podvale tzv. HND-a i tjednika Novosti po uzoru na “srpski svet”

Hrvatski novinari publicisti reagirali su na press konferenciji HND-a na kojoj su govorili Hrvoje Zovko…

3 sata prije