Kategorije Premium sadržaj

Gospar Mihočević dao podršku HOS-u: Tko su ovi što nas fašistima zovu!?

Širi dalje

Mišo Mihočević, dubrovački publicist i dragovoljac Domovinskog rata, s činom bojnika, veteran i branitelj Dubrovnika, osvrnuo se na dvojbe oko grba HOS-a u dubrovačkom gradskom naselju Mokošica



 

Mural HOS-a, na kojem stoji i pozdrav “Za dom spremni”, iscrtan na ulazu u gradsko naselje Mokošica zajedno s grbovima svih ostalih postrojbi Hrvatske vojske koje su obranile i oslobodile Dubrovnik tijekom Domovinskog rata

Znak postrojbe HOS-a nalazi se uz grbove gardijskih brigada – Tigrova, Gromova, Kuna, Četvrte splitske, Pete gardijske, Puma te drugih brigada Hrvatske vojske. I Torcide.

Mihočević je na prošlim lokalnim izborima bio kandidat za zamjenika gradonačelnika Dubrovnika Mostovog kandidata Mara Kristića.

U objavi na Facebooku Mihočević je dao potporu dubrovačkom gradonačelniku Mati Frankoviću

koji je istaknuo da je HOS branio Dubrovnik 6. prosinca 1991. godine: “Ako nam tada nisu smetali, ne znam zašto bi njihova oznaka nekome smetala danas.”

Objavu Mihe Mihočevića prenosimo bez intervencija:

“Molim javnu potporu gradonačelniku i zaštitu od napada zbog amblema HOS-a u Mokošici! Tko su i što su ovi koji nas kroz ZDS proglašavaju fašistima i gubitnicima? Drugim njihovim riječima, JNA je imala potpuno pravo što nas je klala, palila i rušila jer smo mi fašisti u rođenoj zemlji, a JNA humanitarna organizacija koja je pobijedila jer nije uspjela odbraniti Veliku Svrbiju u kojoj su Hrvati živjeli od 1918, od koje je Hrvatska morala davati i do 40% svog BDP-a drugima. Da sam naglo obogaćeni udbaš, Broz bi mi bio najomraženija osoba jer sam mogao opljačkati 1000 puta više!

K tome je antifašizam počeo u malom mjestu Srb pokoljem hrvatskog življa, i nije jasno gdje je tu bio njegov začetnik Josip Broz.

Tko god se osjeća Hrvatom u Hrvatskoj poklonit će se grbu herojskog HOS-a. Ja sam Hrvat u Hrvatskoj, vi kako hoćete.
Lajkaj za potporu Mato Frankovic, ako voliš svoju zemlju i poštuješ prolivenu hrvatsku krv!

P.S. Mirando Mršić tvrdi da je i HOS na poraženoj strani. Još da mi odgovori na pitanje je li mu supruga vratila državi 10 utajenih milijuna, gdje bi mu bio kraj!


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vesna Pusić: DP je sigurnosno opasan za Hrvatsku. Milanović mora reagirati!

Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić komentirale je pregovore nakon izbora. Tvrdi da je domaća…

13 sati prije

Plenković: Načelno imamo 83 ruke, a Nina je suho zlato. Bit će u idućoj Vladi

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a…

17 sati prije

Ministrica o uhićenju pomoćnika: Spriječili smo pokušaj prevare od 3.2 mil. eura

Nakon nove akcije EPPO-a u kojoj su uhićeni bivši pomoćnik ministrice, bivši dekan i bivši profesor…

19 sati prije