Gospar Mihočević dao podršku HOS-u: Tko su ovi što nas fašistima zovu!?

srpanj 25, 2017 maxportal
Share Button

Mišo Mihočević, dubrovački publicist i dragovoljac Domovinskog rata, s činom bojnika, veteran i branitelj Dubrovnika, osvrnuo se na dvojbe oko grba HOS-a u dubrovačkom gradskom naselju Mokošica 

Mural HOS-a, na kojem stoji i pozdrav “Za dom spremni”, iscrtan na ulazu u gradsko naselje Mokošica zajedno s grbovima svih ostalih postrojbi Hrvatske vojske koje su obranile i oslobodile Dubrovnik tijekom Domovinskog rata

Znak postrojbe HOS-a nalazi se uz grbove gardijskih brigada – Tigrova, Gromova, Kuna, Četvrte splitske, Pete gardijske, Puma te drugih brigada Hrvatske vojske. I Torcide.

Mihočević je na prošlim lokalnim izborima bio kandidat za zamjenika gradonačelnika Dubrovnika Mostovog kandidata Mara Kristića.

U objavi na Facebooku Mihočević je dao potporu dubrovačkom gradonačelniku Mati Frankoviću koji je istaknuo da je HOS branio Dubrovnik 6. prosinca 1991. godine: “Ako nam tada nisu smetali, ne znam zašto bi njihova oznaka nekome smetala danas.”

Objavu Mihe Mihočevića prenosimo bez intervencija:

“Molim javnu potporu gradonačelniku i zaštitu od napada zbog amblema HOS-a u Mokošici! Tko su i što su ovi koji nas kroz ZDS proglašavaju fašistima i gubitnicima? Drugim njihovim riječima, JNA je imala potpuno pravo što nas je klala, palila i rušila jer smo mi fašisti u rođenoj zemlji, a JNA humanitarna organizacija koja je pobijedila jer nije uspjela odbraniti Veliku Svrbiju u kojoj su Hrvati živjeli od 1918, od koje je Hrvatska morala davati i do 40% svog BDP-a drugima. Da sam naglo obogaćeni udbaš, Broz bi mi bio najomraženija osoba jer sam mogao opljačkati 1000 puta više!

K tome je antifašizam počeo u malom mjestu Srb pokoljem hrvatskog življa, i nije jasno gdje je tu bio njegov začetnik Josip Broz.

Tko god se osjeća Hrvatom u Hrvatskoj poklonit će se grbu herojskog HOS-a. Ja sam Hrvat u Hrvatskoj, vi kako hoćete.
Lajkaj za potporu Mato Frankovic, ako voliš svoju zemlju i poštuješ prolivenu hrvatsku krv!

P.S. Mirando Mršić tvrdi da je i HOS na poraženoj strani. Još da mi odgovori na pitanje je li mu supruga vratila državi 10 utajenih milijuna, gdje bi mu bio kraj!Komentari
Share Button