Kategorije Premium sadržaj

Grmoja pozvao Milanovića: “Ne učini li to, progonit ću ga kao vrag grešnu dušu”

Širi dalje

Nikola Grmoja (Most) u utorak je nakon sjednice izvijestio da oporba i dalje inzistira na sazivanju izvanredne sjednice, a osobno je pozvao predsjednika Milanovića da iskoristi svoje ustavne ovlasti i sazove sjednicu, ako ne želi da ga smatraju sudionikom pljačke u HEP-u.



“Oporba će uputiti zajednički zaključak kojim tražimo od Sabora da obveže Vladu da se razriješi Uprava HEP-a, kako bismo pokazali da nećemo dopustiti da se narod pljačka u jeku ove krize”, najavio je Grmoja nakon sastanka oporbe.

Najavio je i da će, ovisno o ishodu glasovanja u petak, poduzeti daljnje korake i inzistirati na izvanrednoj sjednici Hrvatskog sabora.

“Ne mogu zastupnici otići na odmor u jeku ove najveće krize kada USKOK upada u najvažniju hrvatsku energetsku kompaniju”, rekao je.

Ako vladajući ne pristanu na izvanrednu sjednicu, Grmoja poziva Predsjednika Republike da iskoristi svoje ovlasti i sazove izvanrednu sjednicu Sabora.

„Pozivam i predsjednika Republike da, ako vladajući ne pristanu na tu izvanrednu sjednicu Sabora, iskoristi svoje ovlasti i sazove izvanrednu sjednicu inače ćemo ga proganjati ‘kao đavao grešnu dušu’. Ono što je on nama poručio to mi sada njemu poručujemo iz Hrvatskog sabora – ako ne želi da ga smatramo sudionikom ove pljačke, onda neka izvoli iskoristiti svoje zakonske i Ustavne ovlasti”, poručio je Grmoja.

Napomenuo je i da bi predsjednik Milanović trebao iskoristiti svoje Ustavom zajamčene ovlasti i sazvati izvanrednu sjednicu Sabora i oko štrajka pravosudnih djelatnika, jer imamo kolaps pravosudnog sustava, te o stanju u energetskom sustavu, u kojem imamo “megakrađu”.

“Osim ako i on nije nekome od ovih plinskih tajkuna nešto dužan”, dodao je Grmoja.

Smatra da također da dogovor o privremenom čelniku VSOA-e nije nešto što bi moglo dugoročno funkcionirati.

“Ne znam zašto su se preko noći ovako dogovorili, nadam se samo da razlog dogovora nije u tome da Predsjednik treba sazvati izvanrednu sjednicu Hrvatskog sabora, kazao je Grmoja.

Hina/Foto: N1


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi nikola grmoja

Najnovije

Baby Lasagna: Ne mogu prihvatiti 50.000 eura! Molim Plenkovića da taj novac donira

Babx Lasagna oglasio se nakon što mu je vlada odlučila dati 50.000 eura.  Prmeijeru Plenkoviću…

19 minuta prije

Konstituiran Hrvatski sabor, Jandroković po treći put predsjednik

Mjesec dana nakon održanih parlamentarnih izbora na Trgu svetog Marka održava se prva konstituirajuća sjednica…

27 minuta prije

INA upozorava da se širi ozbiljna prevara, objavili o čemu se radi

Uprava Ine upozorava da društvenim mrežama i internetom kruže prevare u obliku oglasa investicijske prilike, u…

54 minute prije