Kategorije Premium sadržaj

I Anka Mrak Taritaš fasovala koronu: “Sad imam crno na bijelo da sam pozitivna!”

Širi dalje

Anka Mrak Taritaš, saborska zastupnica Glasa, jedna od najvećih kritičarki Vlade i Stožera, pozitivna je na koronavirus.



“Dosad su mi govorili da sam pozitivan lik, ali sad imam crno na bijelom. Danas sam dobila pozitivan nalaz na COVID-19 i u izolaciji sam do kraja idućeg tjedna. Osjećam se dobro i nemam značajnijih simptoma. Čuvajte se svi i pazite i na sve oko sebe, posebno na one najranjivije”, poručila je Mrak Taritaš na Facebooku.

Tijekom saborske rasprave o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva, Mrak Taritaš rekla je da se uvođenjem mjera ograničavaju ljudska prava te da je za to potrebna šira podrška. Upozorila je kako se nalazimo u okolnostima kada je širenje epidemije izašlo izvan kontrole.

“Glasala sam protiv izmjena zakona zbog načina na koji se izmjene donose. Hrvatska se nalazi u posebnim uvjetima, u to mislim da više nitko ne sumnja. Ovog trenutka radimo ogroman korak u sivu zonu, uvodimo stroge kazne i ograničavamo ljudska prava. I potpuno je nevažno što bilo tko od nas pojedinačno misli o mjerama i kaznama. Naš Ustav je jasan i o ograničavanju ljudskih prava ne može se odlučivati običnom većinom u Saboru.

Uvođenjem kažnjavanja ulazimo u sivu zonu”, ocijenila je Mrak-Taritaš i pozvala na poštivanje Ustava. Po njezinoj ocjeni, promjeni zakona se pristupilo ishitreno,a ne sustavno i razumno i dobili smo – ‘vikend zakon’.

M.M. /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović će potpisati produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

53 minute prije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

2 sata prije

Vučemilović: “Uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja”

Nakon što ju je šef stranke  Marijan Pavliček proglasio "žetonom godine" oglasila Vesna Vučemilović koja…

4 sata prije