Kategorije Premium sadržaj

Jadranka Kosor o Bosni pojma nema, kao ni glasni “analitičari” iz Zagreba

Širi dalje

Mnogi u Hrvatskoj,pa i oni koji se bave politikom, ne razumiju o čemu je riječ u Bosni i Hercegovini.



Tako se i novinari naših čitanih portala, komentirajući današnji govor Dragana Čovića u Banja Luci, pozivaju na bošnjačke paraobavještajne portale (istraga.ba i sl.) te”osuđuju” Čovićev poziv Srbima na povratak u institucije BiH i na čuvanje svoga entiteta.

Ne treba biti posebno pametan, a očito je iz surječja cijelog govora, kako se Čović referirao na čuvanje KONSTITUTIVNOSTI sva tri naroda, bez čega današnja BiH ne bi u svojoj biti bila ono što jest.

Umjesto da čestitaju Čoviću, kako na vođenju cijelog procesa pregovora tako i na današnjoj mudroj odluci da se odazove na poziv Skupštine RS-a te pozove Srbe na povratak u institucije BiH, neki naši isluženi političari, najvjerojatnije plaćeni BOŠNJAČKI lobisti u RH (a la J. Kosor) ga napadaju i ironično mu predlažu da se kandidira za sljedećeg predsjednika RS-a!??

Ipak, važnije od mišljenja takvih je procjena Međunarodne zajednice  (Palmer, Eichhorst i ostali) tko uistinu ne odustaje od BiH po mjeri sva tri naroda, tko se iz dana u dan trudi “gasiti” ratne pokliče drugih strana te pokušava spasiti što se spasiti da.

P. S. Tko je pratio zadnjih dvadesetak godine političke odnose u BiH sjetit će se mojih brojnih kritika Čovića, ali istinu treba reći uvijek, o svakomu, svagda i svugdje.

Što će biti dalje ne znam, ali skidam kapu Draganu Čoviću za dosadašnju strategiju i taktiku vođenja pregovora s predstavnicima druga dva naroda i Međunarodne zajednice.

Iskrene čestitke Ćoviću i svima iz HNS-a,

Ivan Baćak/Foto: N1/Srna


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vučemilović: “Oni su dva puta doveli HDZ na vlast pa ih nitko nije zvao žetonima”

Sve su jasniji obrisi nove parlamentarne većine. Detalji se još ne znaju. Tko će je…

21 minuta prije

Vrkljan pisao Grbinu: Raskrinkao sam tvoju podavlu “desnim strankama”

Nakon što ga je prozvao na press konferenciji Milan Vrkljan bivši saborski zastupnik, uputio je…

1 sat prije

Alen Vitasović ogorčen na Hajduk: “Hvala Ti ča mi svako lito s*ebeš”

Nakon poraza od Varaždina  na Poljud, Alen Vitasović poslao je vrlo ljutitu poruku splitskom nogometnom…

10 sati prije