Kategorije Premium sadržaj

Medved odao počast Gavranu: “Ponosan sam što smo zajedno branili i stvarali Hrvatsku”

Širi dalje

Dostojanstveno, s pijetetom i ponosom jučer je u Krivom Putu obilježena 29.obljetnica pogibije Damira Tomljanovića-Gavrana, legendarnog zapovjednika Tigrova, hrabrog ratnika koji je 17.veljače 1994.. poginuo od snajperskog hica na Tulovim gredama na Velebitu.



U povodu 29. godišnjice pogibije Damira Tomljanovića  Gavrana, ratnog zapovjedika Tigrova, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved odao je počast svom ratnom prijatelju na njegovom grobu u Krivom Putu, priopćilo je Ministarstvo.

“Postoje ratnici i junaci Domovinskog rata kroz koje oslikavamo karakter hrvatskog branitelja. Takav je bio Damir Tomljanović – Gavran, čovjek koji je u sebi posjedovao liderstvo, ali i ljubav, snagu i autoritet.

Ponosan sam  što smo zajedno branili i stvarali samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku”, kazao je Medved, koji je s Gavranom bio od prvih dana obrane domovine 1990. sve do njegove pogibije 17. veljače 1994.

Uz ministra Medveda bio je i državni tajnik Darko Nekić, koji je na dan godišnjice Gavranove pogibije položio vijenac Ministarstva hrvatskih branitelja, saborski zastupnik Ante Deur i ravnatelj Ustanove Veteranski centar Josip Lucić, ratni zapovjednik Tigrova, te čelnici Grada Senja, gradonačelnik Jurica Tomljanović i predsjednik Gradskog vijeća Željko Tomljanović.

Svi zajedno posjetili su i Gavranovu majku Mariju u njezinom domu u Krivom Putu i spomen-sobu posvećenu Damiru Tomljanoviću  Gavranu.

Foto: branitelji gov.gr


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

9 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

11 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

14 sati prije