Kategorije Premium sadržaj

Preminuo pukovnik Luka Matanić, ratni zapovjednik iz Gospića

Širi dalje

Luka Matanić (57) bio je ratni zapovjednik 71. bojne vojne policije, a umro je od posljedica zaraze koronavirusom u riječkom KBC-u, potvrdio je Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije



Ličko-senjskoj županiji u posljednja 24 sata je 47 novooboljelih od covida-19, a u riječkome KBC-u umro je pukovnik Luka Matanić (57) iz Gospića, ratni zapovjednik 71. bojne vojne policije, doznaje Hina u Stožeru civilne zaštite Ličko-senjske županije.

Matanić  je 1990. pristupio u redove policije, bio je i pripadnik 118. brigade Zbora narodne garde i dugogodišnji zapovjednik 71. bojne Vojne policije.

Luka je bio jedan od prvih koji su svojim angažmanom učinili da Gospić i taj dio Hrvatske ne padnu u ruke neprijatelja u rujnu 1991. godine. Svoj časni ratni put obilježio je zapovjedništvom u Vojnoj policiji i bio prvi hrvatski vojnik koji je ušao u Lički Osik tijekom VRO Oluja.

Iz svojih Donjih Pazarišta pohrlio je u ratna djelovanja, uvijek spreman za akciju i uvijek na pomoći svojim suborcima i prijateljima. Nakon rata školovao se u vojnim ustanovama u Hrvatskoj i Njemačkoj, a umirovljen je u činu pukovnika.

Njegovi suborci pamtit će ga kao hrvatskog vojnika i časnika  koji je cijeloga Domovinskog rata govorio samo jednu zapovijed: “Za mnom!”

(R.I. /Foto:vojnapolicija)

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Stanković se požalio: “Zoran Milanović me nazvao i izvrijeđao”

Emisija "Nedjeljom u 2" u nedjelju se emitirala po 1000. put, a novinar, urednik i…

29 minuta prije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

5 sati prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

5 sati prije