Kategorije Premium sadržaj

Odbojkašica BiH koja se slikala s kokardom izbačena iz reprezentacije

Širi dalje

Ivana Radović više neće igrati za odbojkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine nakon što je na društvenim mrežama podijelila fotografiju na kojoj nosi četničku kokardu, javlja N1.



Radović (22) nastupa za ŽOK Gacko i jedna je od najboljih odbojkašica BiH, a ranije je nosila dres Bimal-Jedinstva iz Brčkog. U zadnjih nekoliko utakmica nije bila pozvana u reprezentaciju, a čini se da je sad dobila trajnu zabranu nastupa.

“Prekršila je kodeks ponašanja, a i njene kolegice iz reprezentacije osudile su to ponašanje. Upravni odbor OS BiH još se nije reagirao po tom pitanju, a sjednica će uskoro bit održana. Što se tiče sljedećih koraka, Radović više neće biti pozvana u reprezentaciju”, rekao je izbornik reprezentacije Adnan Talić za Klix.ba.

Radović je podijelila Instagram Story na kojem pozira s podignuta tri prsta i četničkom kokardom uz opis: “Potomak vojvode Momčila Đujića.”

“Ovo je prvi i posljednji put da se oglašavam na ovu temu. Ne bih to ni sad napravila da se nije otišlo predaleko, jer se prvenstveno radi o meni i mojoj obitelji, koja trpi nevjerojatan linč od strane medija i ljudi. Igram za reprezentaciju BiH od svoje četrnaeste godine, gdje sam prošla sve selekcije od pionirki do seniorki.

 

 

Nikad nisam imala nijedan problem, što mogu potvrditi i suigračice i savez. Uvijek sam bila na raspolaganju izborniku i trenerima, bez ikakvog interesa.

Igrala sam u Brčkom šest godina, gdje žive sva tri naroda, imam mnogo prijatelja različite vjeroispovijesti i nikad nisam bila netko tko širi mržnju na bilo koji način, a pogotovo ne na nacionalnoj osnovi”, izjavila je Radović za Glas Srpske pradvajući se da četnički vojvoda njen predak.

”Pop Đujić je moj predak”

”Inače, vojvoda Đujić mi je stvarno predak i s njim sam se poistovjetila prije svega kao s pravoslavnim svećenikom koji je bio žestok neprijatelj fašizma. Isticanjem spomenute fotografije ni na koji način nisam htjela povrijediti osjećanja, vjerska, nacionalna i svaka druga, dozvoljavajući da svi o vojvodi imaju i prave svoju istinu i sud.

Uvijek sam voljela svoje, a poštovala tuđe. Mislim da ove teme trebamo ostaviti iza nas, da ne širimo mržnju i da volimo sport. Dobila sam dosta negativnih komentara i moja obitelj i ja, gdje su pisali najgore moguće stvari i gdje su dolazile svakakve prijetnje. Dosta ljudi mi je pružilo podršku i stalo uz mene, čak i prijatelji druge nacionalnosti, kojima se želim zahvaliti.”

Đujić je bio četnički vojvoda i ratni zločinac koji je djelovao na području sjeverne Dalmacije i zapadne Bosne u Drugom svjetskom ratu, nakon kojeg je pobjegao u Sjedinjene Američke Države.

D.M. /Foto: Instagram

 


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

7 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

13 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

14 sati prije