Kategorije Premium sadržaj

Orepić žestoko po Petrovu i Grmoji: Površni su i žive od napada na druge

Širi dalje

Vlaho Orepić koji je u utorak iznenadno objavio da istupa iz Kluba zastupnika Mosta danas je oštro kritizirao svoje dojučerašnje kolege Božu Petrova i Nikolu Grmoju



 

Vlaho Orepić u utorak je zbunio donedavne kolege iz Mosta napuštanjem stranačkog kluba u Saboru, a njegov današnji status na Facebooku prenosimo u cijelosti:

‘Dragi ljudi,

Žao mi je što su g. Petrov i g. Grmoja i dalje ustrajni u nepoduzimanju konkretnih koraka u smjeru nužnih promjena u MOST-u, kojih su sigurno svjesni, kao što su to i svi članovi predsjedništva, kluba zastupnika, i glavnog odbora MOST-a.

Komunikacija koja se zasniva na čuđenju i povezivanju moje odluke o istupanju iz kluba zastupnika uz, kako kažu, moje želje, strasti i ambicije, predstavlja neiskren i nekorektan pristup cijelom događaju. Ne želim sudjelovati u “popularnom” političkom komuniciranju, na kojem nažalost i dalje inzistiraju, a koji se sastoji od tematske površnosti i osobne diskreditacije “druge” strane.

Ni jedna odgovorna politika se ne može zasnivati na ‘SLUČAJNIM’, a pogotovo ne na netočnim insajderskim informacijama kojim se netko osobno nastoji diskreditirati.

Bilo kako bilo, resetiranje MOSTa na polazne postavke je nužnost, a moj postupak je motiviran samo i isključivo tom potrebom. Kalkulacije nekakvim urotama i osobnim ciljevima je samo bijeg od odgovornosti onih koji za tim posežu.

Ljude koji su mi dali povjerenje nikada neću iznevjeriti i ova moja odluka je na tom tragu!”, napisao je Orepić.

Mostovac Miroslav Šimić također se javnosti obratio putem Facebooka te je poručio da ostaje u Hrvatskom saboru iako je prethodno najavio kako će krajem godine iz njega otići jer se ‘vraća u realni sektor’. U objavi na društvenoj mreži odbacio je špekulacije o ‘raspadu Mosta’ nakon odlaska Vlahe Orepića.

‘Iako sam nebrojeno puta ponovio kako nakon stavljanja mandata u mirovanje i dalje ostajem potpredsjednik MOSTA i kako ću platformi biti na raspolaganju, jasno mi je da sve to u novonastalim okolnostima zbunjuje javnost. Kako bi moja podrška MOSTU, članovima, simpatizerima i idejama koje zastupamo bila svima jasna, odlučio sam do daljnjeg ostati u Hrvatskom saboru
i pomoći kolegicama i kolegama, posebno u organizaciji platforme MOSTA’, napisao je na svojem Facebooku mostovac Šimić.

Odbacio je špekulacije o ‘raspadu Mosta’ nakon odlaska Vlahe Orepića.

‘Nakon odlaska Vlahe Orepića iz kluba počele su se stvarati konstrukcije o nekakvom ‘raspadu Mosta’. U stvaranju takvih konstrukcija često se navodila i činjenica kako i ja stavljam mandat u mirovanje i odlazim iz Hrvatskog sabora’, dodao je predsjednik saborskog Kluba Mosta.

Ponovio je kako je ponosan na svoj doprinos Mosta u hrvatskom društvu i razbijanju okoštale političke scene jer su mnogima, kako piše, stali na žulj i postali ‘kamen u cipeli’.

‘Zbog toga me ne čude napadi koje doživljavamo i pokušaji da nas se razbije. Važno je da se danas svi mi članovi i simpatizeri MOSTA držimo zajedno i svako u svojoj domeni pomogne razvoju naše platforme. Puno smo posla za Hrvatsku napravili ali još više nas posla čeka!’, napisao je Šimić.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

25 minuta prije

Trpimir Goluža: “Trnjanski kresovi” i filoustaše

Teret indoktrinacije, nelustrirana i glorificirana totalitarna prošlost te povijesni lomovi nacionalne politike najbolnije se u…

1 sat prije

Porfirijeva poslanica! U Vukovaru na Uskrs o genocidu nad Srbima

Uskrsnu liturgiju za vjernike koji slave po julijanskom kalendaru u vukovarskoj pravoslavnoj Sabornoj crkvi svetog.…

1 sat prije