DENIS KULJIŠ: Raketiranje Banskih dvora riješili smo za dva tjedna, MUP tek nakon 26 godina

prosinac 13, 2017 maxportal
Share Button

Nakon 26 godina od bombardiranja Banskih dvora MUP je podnio kaznenu prijavu protiv šest osoba iz JNA osumnjčenih da su planirali i izveli taj napad.Na informaciju s današnje press konferencije na kojoj je MUP priopćio tu informaciju, reagurao je Denis Kuljiš u to doba urednijka tjednika Globus.

“Podnesena je krivična prijava protiv generala Ljubomira Bajića, zapovjednika 5. avio-korpusa izmještenog u Banja Luku zbog raketiranja Banskih dvora.

Taj slučaj riješio je ”Globus” u roku od dva tjedna – objavili smo detaljnu rekonstrukciju napada, ekspertizu upotrebljenih eksplozivnih sredstava i objasnili komandnu vertikalu do Bajića, koji je napad naredio, za što su nesumnjivo znali i u Komandi JRV u Beogradu, gdje se u to doba odlučivalo i o napadu na talijanski helikopter međunarodnih promatrača (pilot MIG-aje osuđen i izdržao je zatvorsku kaznu u Italiji, ali zapovjednik koji mu je naredio napad nije).

Dakle, sve smo to objavili 2 tjedna poslije događaja (autor: Karlo Jeger, naš vojni komentator pukovnik Goran Ređepović rtd.).! 

Goran Redžepović, funkcioner Eurocontrola u Bruxellesu

Istu sekvenciju potvrdio je – ”otkrio” – Miroslav Lazanski u ”Politici” 22 godine kasnije, da bi samo 26 godina poslije događaja sve rasvijetlio i neusporedivi MUP RH, koji je valjda proučavao snimke i krhotine izložene u Muzeju grada Zagreba na Gornjem gradu, gdje su prezentirane u stalnom postavu.

Pretpostavljam da će se učinkoviti MUP RH sad baciti na istraživanje atentata na Kennedyja, a zatim predstoji i najveći ispit – faraon Tutankhamon umro je jako mlad i nema sumnje da će sumnja pasti na Horemheba, koji je od te smrti direktno profitirao jer je ubrzo preuzeo vlast kao uzurpator osamnaeste dinastije…

Već se pale bljeskalice i sirena, istražitelji kreću u akciju!”

M.Marković/foto:facebook DK

Komentari
Share Button