Kategorije Premium sadržaj

Je li Pavičićka plagirala izborni slogan Andreja Plenkovića

Širi dalje

Nakon što je objavljeni da je Miroslav Škoro, u utrci za gradonačelnika Zagreba, plagirao slogan iz Sremske Mitrovice u Srbiji, “Grad za sve nas”,  a kandidat Domovinskog okreta za župana Splitsko-dalmatinske županije, Mate Šimundić plagirao Vučićev slogan  “Za našu decu”, na pomolu je još jedna situacija koja miriše na skandal.



“Odvažna i svoja” je poruka koju je dogradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević odabrala kako bi ju poslala biračima u utrci za gradonačelnika metropole. Plakate s njenom fotografijom s prekriženim rukama i pogledom prema biračima postavljeni su na brojnim mjestima u Zagrebu.

Početak je to kampanje u koju je ušla nakon što je preminuo pokojni gradonačelnik Milan Bandić, kojeg trenutno mijenja na čelu grada

Kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnicu Zagreba Jelena Pavičić Vukičević

predstavila je u subotu platformu “digitalne demokratizacije”, jednu od najvažnijih točki izbornog programa, rekavši da će sigurno ući u 2. krug na predstojećim lokalnim izborima.

 

“Ja ću sasvim sigurno ući u drugi krug i moram reći da mi je potpuno svejedno tko će se u tom krugu sa mnom naći. Veselim se sučeljavanjima, veselim se razgovorima, veselim se kandidatima. Mislim da će to biti jedna dobra izborna kampanja”, izjavila je novinarima kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu i aktualna obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

Jednu od najvažnijih točki svog izbornog programa – “digitalnu demokratizaciju” – novu platformu koja građanima omogućava neposredno sudjelovanje u procesu donošenja odluka putem e-sustava, predstavila je u Muzeju suvremene umjetnosti.

 

Pažljivijim pratiteljima političkih  kampanja u Hrvatskoj za oko je zapelo da je slogan vrlo sličan sloganu koji je za unutarstranačke izbore u HDZ-u, u veljači prošle godine, imao Andrej Plenković.

S programom “ODVAŽNO ZA HRVATSKU” Plenković je trijumfirao na unutarstranačkim izborima, a pobijedio  je i kompletan njegov tim.

Za Plenković je glasalo je 80 posto HDZ-ovaca, za Miru Kovača 20 posto. Ministar branitelja Tomo Medved sa 72 posto glasova, uvjerljivo pobijedio gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu  (28 posto) na izborima za zamjenika predsjednika stranke.

I na sva potpredsjednička mjesta izabrani su Plenkovićevi ljudi. Ministar prometa Oleg Butković, osječko baranjski župan Ivan Anušić, te Branko Bačić i  Zdravka Bušić.

Nije to bilo tako davno, da se slogan ne bi pamtio. Je li riječ o plagijatu ili slučajnosti  prosudite sami.

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

45 minuta prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

59 minuta prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

1 sat prije