Kategorije Premium sadržaj

Policija uhitila četvoricu zbog navijačkog transparenta u Zagrebu

Širi dalje

Zagrebačka policija privela je četiri osobe koje povezuje s transparentom na kojem je natpis kojim se vrijeđa i poziva na etničko nasilje nad srpskim ženama i djecom.



Policija je u petak izvijestila kako privedene povezuje s transpretom s govorom mržnje koji je dan ranije izvješen u zagrebačkom naselju Kustošija.

Navode kako su u četvrtak u večernjim satima zaprimili dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Kustošijanskoj ulici pa su odmah na mjesto događaja uputili policajce koji tamo nisu zatekli niti neposredno svjedočili ponašanju vezano za dojavu o remećenju javnog reda i mira. Ističu i da su započeli kriminalističko istraživanje.

”S obzirom na naknadno objavljenu fotografiju na pojedinim društvenim mrežama, u to kriminalističko istraživanje bit će uključeno i utvrđivanje okolnosti njenog nastanka”, kažu u policiji.

Na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama nalazi se nekoliko Dinamovih navijača koji drže natpis “J..at ćemo srpske žene i djecu”.

Premijer Andrej Plenković istoga dana osudio taj čin, a ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je izrazio uvjerenje da je policija pokrenula istragu vezano za spomenuti transparent, ističući da će policija riješiti svaki poziv na nasilje i etničku netrpeljivost.

Uvjeren je da će policija riješiti ovaj slučaj, kao i svaki “koji poziva na nasilje i etničku netrpeljivost i u to ne treba ni malo sumnjati”.

R.I. /Foto: press

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

13 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

14 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

17 sati prije