Kategorije Premium sadržaj

Ruski političar mora na sud, na uho je stavio špagete za vrijeme Putinova govora

Širi dalje

Ruski  političar Mihail Abdalkin pojavit će se pred sudom sljedeći tjedan kako bi se suočio s optužbama da je diskreditirao oružane snage objavljivanjem videosnimke.



Na navedenoj snimci se vidi kako Abdalkin sluša govor ruskog predsjednika Vladimira Putina o stanju nacije, dok mu istovremeno preko uha vise špagete, piše Reuters

Abdalkin, zastupnik Komunističke partije u regionalnom parlamentu Samare, navedeni je potez učinio jer u ruskoj tradiciji vješanje rezanaca na uho simbolizira da je ta osoba prevarena.   “Objesiti rezance na uši” – idiom koji znači zavarati ili prevariti osobu. “Nemoj mi vješati rezance na uši!” – znači nemoj me zavaravati, ne laži mi.

Abdalkin je na društvenim mrežama najavio kako će gradski sud u Novokujbiševsku njegov slučaj saslušati 7. ožujka.

“Borit ćemo se da dokažem svoju neumiješanost i nevinost”, poručio je Abdalkin, kojeg je njegova stranka već ranije ukorila zbog navedenog ispada.

Rusija pojačala borbu protiv javnog neslaganja

Otkako je započela invaziju na Ukrajinu u veljači 2022., Rusija je intenzivirala borbu protiv javnog neslaganja, uvodeći novčane i zatvorske kazne za diskreditiranje oružanih snaga izražavanjem negativnog mišljenja.

Inače, Putinov govor o stanju nacije 21. veljače, koji je trajao gotovo dva sata, nije uključivao nikakve velike političke najave osim suspenzije sudjelovanja Rusije u njezinom posljednjem sporazumu o kontroli nuklearnog naoružanja s SAD-om.

Kada je Abdalkin, nakon Putinova govora,  objavio svoj video na “V Kontakte”, ruskom ekvivalentu Facebooku, ironično je dodao naslov u kojem je rekao da je zamoljen da pogleda govor zamjenika predsjednika samarskog parlamenta.

“U potpunosti podržavam, potpuno se slažem, sjajna izvedba”, dodao je. “Nisam čuo ništa slično u zadnje 23 godine. Ugodno iznenađen.” U Kremlju su njegovu objavu doživjeli kao ponižavnje Putina i diskreditiranje oružanih snaga Rusije.

R.I. /Foto: Twitter


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Adio, Luko. Posljednji pozdrav hrvatskomu bardu Luku Paljetku

Bio sam mnogo prije ceste i mnogo prije gladi, putnik na ovome putu. (više…)

3 sata prije

Pohvalio se fotografijom: Andrej Plenković proslavio prvu pričest sina

Predsjednik Vlade Andrej Plenković pohvalio se na društvenim mrežama velikim danom svog starijeg sina Marija.…

4 sata prije

Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojne vježbe

Posljednjih tjedana na adrese vojnih obveznika diljem Srbije ponovno masovno stižu pozivi za vojne vježbe.…

4 sata prije