Kategorije Premium sadržaj

Tri države podržale Putina: “Vlasti SAD-a već tjednima prijete Rusiji”

Širi dalje

Cijeli svijet osudio je jutrošnju agresiju Rusije na Ukrajinu, samo su čelnici triju država iskazali podršku Vladimiru Putinu.



Vlasti Kube osudile su SAD zbog širenja NATO-a prema ruskim granicama i pozvale na diplomatsko rješenje krize i očuvanje međunarodnog mira.

Kubansko Ministarstvo vanjskih poslova koje je poručilo: “Odlučnost Sjedinjenih Država da nametnu progresivno širenje NATO-a prema granicama Ruske Federacije predstavlja prijetnju nacionalnoj sigurnosti te zemlje i regionalnom i međunarodnom miru.”

Kuba desetljećima ima bliske ekonomske veze s Rusijom. Rusija je u utorak pristala odgoditi neke otplate duga Kube do 2027. godine, a dvije zemlje su najavile produbljenje veza.

“Vlasti SAD-a već tjednima prijete Rusiji i manipuliraju međunarodnom zajednicom o opasnostima od neposredne masovne invazije na Ukrajinu“, navodi se u priopćenju.

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro  također je podržao Putina:

“Venezuela najavljuje punu podršku predsjedniku Vladimiru Putinu u obrani ruskog mira. Venezuela je uz Putina, uz Rusiju, uz hrabre i pravedne stvari svijeta, a mi ćemo sve više jačati naš savez“, poručio je Maduro tijekom sjednice kabineta.

Podršku Putinu iskazao je i predsjednik Nikaragve Daniel Ortega  rekavši da ruski predsjednik ima pravo priznati dvije separatističke regije na istoku Ukrajine.

M.M. /Foto:


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Milanović će potpisati produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

1 sat prije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

2 sata prije

Vučemilović: “Uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja”

Nakon što ju je šef stranke  Marijan Pavliček proglasio "žetonom godine" oglasila Vesna Vučemilović koja…

4 sata prije