Kategorije Premium sadržaj

U Cape Townu ubijen odvjetnik Arkanovog ubojice Dobrosava Gavrića

Širi dalje

Pete Mihalik (50), odvjetnik Dobrosava Gavrića, koji je na srpskom sudu osuđen na 35 godina zbog ubojstva Željka Ražnatovića Arkana, ubijen je jutros ispred privatne škole u Green Pointu u Cape Townu.



Mihalik je ubijen iz zasjede u dok je vozio sina i kćer u školu.

Njegov osmogodišnji sin i sam je ranjen u pucnjavi te je prebačen u bolnicu. Njihova majka je prije nekoliko godina izvršila samoubojstvo pa su djeca sada ostala siročad.

Kako navode lokalni mediji, Mihalik je imao tjelohranitelje, ali ubojica je prišao njegovom Mercedes-Benz AMG-u i ustrijelio ga u glavu kroz prozor prije nego su ovi uspjeli reagirati.

“Jedan muškarac je bio u automobilu, a drugi (ubojica) je dotrčao natrag do njega. Ušao je u auto, koji je odjurio s mjesta zločina” rekao je izvor za Sunday Times. Iako je hitna pomoć brzo stigla, nije mu bilo spasa.

Željko Ražnatović Arkan bio je srpski kriminalac, državni agent i ubojica, vođa paravojne postrojbe “Srpska dobrovoljačka garda”, ratni zločinac i političar. Haaški sud je protiv njega 31. ožujka 1999. podigao optužnicu za ratne zločine.

Posljednja Arkanova fotografija na kojoj se nalazi u društvu Milenka Mandića i Dragana Garića koji su također ubijeni te bivšeg direktora Komercijalne banke Ljubomira Mihajlovića. U Srbiji se ova fotka smatra ‘istorijskom’ jer je nastala nekoliko minuta prije Arkanova ubojstva 15. siječnja 2000. godine u hotelu “Interkontinental”, današnji Crown Plaza

Arkan je ubijen iz vatrenog oružja u beogradskom hotelu Intercontinental 15. siječnja 2000. godine. Napadači su ga pogodili s tri hica u glavu, a tada su ubijeni i Arkanovi tjelohranitelj Milenko Mandić i Dragan Garić.

Sudski proces protiv Arkanovih ubojica počeo je 2000. godine, a okončan je tek 2007.

Za Arkanovo ubojstvo Dobrosav Gavrić pravomoćno je osuđen na 35 godina, a Milan Đuričić Miki i Dragan Nikolić na po 30 godina. Ubojice su osuđene, a ni danas, 18 godina nakon atentata ne zna se tko je nalogodavac, tko je sjedio na čelu stola kad je odlučeno da se Arkana likvidira.

Gavrić, inače bivši policajac, i sam je ranjen u atentatu na Arkana, uhićen je u bolnici u Loznici, a tijekom suđenja pobjegao je iz Srbije u Južnu Afriku i živio pod lažnim imenom.

U ožujku 2011. Gavrić je ranjen i dva mjeseca je proveo u bolnici kad su dvojica napadača ubila Cyrila Beeku, jednog od većih južnoafričkih mafijaških bossova. Uhićen je 2012. godine i otad je u ekstradicijskom pritvoru.

Južna Afrika je od sredine 90-ih postala utočište srpskih mafijaša, a otad je zabilježen veći broj likvidacija. Samo ove godine ubijena su četiri srpska mafijaša, među kojima i Milan Đuričić, jedan od atentatora na Arkana.

M.Marković/Foto:instagram


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

3 sata prije

Kaos u tramvaju, potukla se dva starija muškaraca – video

Zagrebački tramvaj broj 6 danas je bio poprište tučnjave dvojice starijih muškaraca. "J**o ti pas…

3 sata prije

Plenković: ‘Ovo je treći predsjednik SDP-a kojeg sam pobijedio. I njega i strica’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na svečanom otvorenju obnovljene dvorane 'Pietro Ciscutti' Istarskog narodnog kazališta-Gradskog…

3 sata prije