Slovenski surfer pronađen živ u Italiji

listopad 30, 2018 maxportal
Share Button

U moru kod Trsta u Italiji popodne je pronađen slovenski surfer koji je nestao jučer u moru nedaleko Umaga.“Večeras u 18:20 sati službenici MRCC Rijeka od njihovih talijanskih kolega iz MRCC Roma zaprimili su informaciju o pronalasku nestalog surfera, živog i zdravog, koji se trenutno nalazi u jednoj bolnici u Trstu gdje je zaprimljen radi dodatnih pregleda.

Nastavak pokrenute opsežne potražne akcije, koji je planiran za sutra rano ujutro, kada bi se vrijeme i vjetar trebali smiriti, nakon službene policijske potvrde identiteta pronađenog Slovenca, otkazan je, sve potražne jedinice su opozvane, čime je ova akcija okončana”, potvrdio je David Radas, glasnogovornik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Nestali Hrvat i Slovenac, Hrvat pronađen još sinoć

Dvojica surfera koji su, unatoč upozorenjima o nevremenu, jučer poslijepodne surfali u moru nedaleko Umaga nestali su. Jedan od njih uspješno je doplivao do obale još sinoć. Za drugim je potraga nastavljena jutros jer sinoć to nije bilo moguće zbog vremenskih neprilika.

Sinoć se spasio hrvatski državljanin, a jutros je krenula velika potraga za Slovencem, a oba slučaja sretno su završila.

G. Matković/foto:press

Komentari
Share Button