Kategorije Premium sadržaj

U New Yorku preminuo tihi i dobri čovjek Stipe Dumančić, glas slobodne Hrvatske

Širi dalje

U petak, 7. siječnja, u New Yorku je na groblju St. Michaela u Queensu pokopan Stipe Dumančić, dugogodišnji predsjednik Hrvatskog radio kluba New York “Glas slobodne Hrvatske’. Preminuo je 1. siječnja 2022. godine u 84. godini. Sveta misa za pok. Stipu održana u hrvatskoj crkvi svetoga Ćirila i Metoda na Manhattanu.



Stipe je u Hrvatskom radio klubu proveo ukupno 44 godine, a radio je kao njegov predsjednik, dopredsjednik, tehnički urednik, blagajnik i član Nadzornog odbora.

Njegov životni put počeo je u malom mjestu Lovreć u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Djetinjstvo je proveo u Hrvatskoj. Nakon školovanja put ga odveo u Njemačku, a zatim je 1975. godine emigrirao u New York. Od dolaska u New York aktivno je bio uključen u hrvatsku zajednicu.

Dragovoljno je radio u Hrvatskom centru i na hrvatskoj zemlji. Bio je i član Dječjeg festivala. Aktivirao se u Hrvatskom radio klubu 1977. godine na poziv Vinka Kužine kao tehnički urednik i od tada su Hrvatski radio klub i studio postali njegov drugi dom.

Tijekom svojeg dugogodišnjeg rada u Hrvatskom radio klubu stekao je brojne suradnike i prijatelje koji ga se prisjećaju s velikim poštovanjem i ponosom što su ga poznavali i radili s njim za dobrobit hrvatske zajednice.

Ispratili su ga na vječni počinak uz brojne počasti i riječi, a današnja posebna emisija Hrvatskog Radio Sata “Glas slobodne Hrvatske” u cijelosti je bila posvećena njegovom liku i djelu

Počivao u miru, poštovani Stipe Dumančiću!

Srećko Mavrek/dopisnik iz NewYorka/Foto:hia.com.hr


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

HDZ objavio video: “Komično je pratiti kako se Milanović koprca i preznojava”

HDZ je sinoć na Facebooku još jednom napao predsjendika Zorana Milanovića.Objaivli su videu u kojem…

2 minute prije

U Austriji osnovana Pivska stranka. Po anketama sigurno ulazi u parlament

Austrijska Pivska stranka (Bierpartei) sudjelovat će na ovogodišnjim parlamentarnim izborima premda je još daleko od…

20 minuta prije

Počela je sezona. Kako prepoznati prave domaće jagode?

Na našim tržnicama sve češće se pojavljuju jagode iz  Grčke, Španjolske, Makedonije i Turske. Voće koje…

39 minuta prije