Kategorije Premium sadržaj

Uhićen Dino Ljutić, organizirao je akciju za teško bolesnu suprugu

Širi dalje

Dino Ljutić (37) prije dvije godine digao je Hrvatsku na noge prikupljajući novac za svoju suprugu Ana-Mari kojoj je dijagnosticiran rak s metastazama po cijelom tijelu. Danas je u zatvoru, a istražitelji sumnjaju da je prokockao više od 3,1 milijun kuna.



Val dobrote ujedinjen pod nazivom ‘Hrabra mama želi živjeti’ ubrzo se zahuktao jer “puno srca čini da nemoguće postane moguće”, a nakon što je uspio skupiti novac za poseban medicinski krevet, odlučio se na prikupljanje sredstava za liječenje supruge.

I mi smo na Maxportalu više puta objavili tekst i pozivali na pomoć.

Nažalost, hvale vrijedna akcija i potezi požrtvovnosti da olakša život majci svoje dvoje djece, završili su na tužan način. Dino Ljutić završio je s druge strane zakona jer je donirani novac trošio na vlastite poroke  odnosno kockanje.

Nenamjensko raspolaganje sredstvima upalo je u oko kriminalistima kada se uočilo da novac s Ljutićeva računa odlazi, između ostaloga, i na on-line kladionice pa je 29. prosinca 2020. Ljutić završio u policijskim lisicama i trenutno se nalazi u remetinečkom pritvoru, piše Jutarnji list.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, gdje je Ljutić ispitan, donijelo je rješenje o provođenju istrage jer ga se sumnjiči za prevaru i za pranje novca.

Zlorabio  3,1 milijun kuna

Tužiteljstvo ga sumnjiči da je od 22. studenog 2019. do 19. lipnja 2020. postupao s namjerom pribavljanja nepripadne imovinske koristi.

– Okrivljenik je putem medija uputio javni apel za novčanom pomoći u svrhu liječenja bolesne supruge dovodeći u zabludu potencijalne donatore da će novac koristiti u svhru liječenja bolesne supruge. Novac koji su uplatile fizičke i pravne osobe u iznosu većem od 3,1 milijuna kuna koristio je, osnovano se sumnja, za svoje vlastite potrebe i uplaćujući ga na svoje privatne račune.

Kako bi prikrio porijeklo novca trošio ga je i u igrama na sreću – otkrivaju iz tužiteljstva na čiji je prijedlog sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Ljutiću odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Ljutićev potez nikako ne umanjuje bol i patnju koju prolazi njegova supruga kojoj je u veljači 2017. godine, prema njegovim tvrdnjama, dok je bila u sedmom mjesecu trudnoće otkriven karcinom dojke s metastazama na kralježnici. Godinu poslije društvene mreže preplavili su Ljutićevi vapaji i apeli za pomoć. Fotografije i snimke njegove djece te supruge ispijena lica pojavljivale su se posvuda. Ljudi su suosjećali s njihovom mukom i patnjom te uplaćivali novac. Uplaćuju ga i dan danas.

– Još u trudnoći Ana-Mari je počela padati u nesvijest te nije mogla hodati. Danas je stanje bolje, no teško se živi. Boluje od teškog kognitivnog poremećaja te epilepsije s psihogenim epizodama napada pa joj je potrebna 24-satna skrb, lijekovi i suplementi te poseban režim prehrane. Djeci je dolazak hitne pomoći i ispraćaj majke u bolnicu postao svakodnevica. Djeca ne znaju za drukčiji život, Hitna, bolnica, napadi.

Pitanje je kakve će to posljedice u budućnosti ostaviti na njih – vapio je lani Ljutić tvrdeći kako samo za neurokognitivno liječenje treba 792 tisuće kuna. Ne bi li prikupio što više novca, lansirao je i gogetfunding kampanju na kojoj je skupio 2276 eura.

M.M. /Foto: press

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Dino Ljutić

Najnovije

VANDALIZAM! Hrvatski dom u Footscrayu išaran četničkoim znakovljem

Korisnik Twittera journovox69 objavio je dvije fotografije Hrvatske kuće u Melbourneu koja je išarana četničkim…

8 sati prije

Glasnogovornik Vlade: Blizu smo dogovora, u utorak je moguć obris nove većine

U Vukovaru je u petak održan neformalni sastanak predstavnika HDZ-a i Domovinskog pokreta na kojem…

9 sati prije

NESLUŽBENO: HDZ i DP u Vukovaru, Plenković dogovorio 80 ruku

Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako…

9 sati prije