Kategorije Premium sadržaj

Veleposlanica Izraela Zina Kalay Kleitman: “Ovdje sam ostavila dio srca”

Širi dalje

Nakon nešto više od četiri godine provedene u Republici Hrvatskoj, krajem ove godine veleposlanica Države Izrael Nj. E. Zina Kalay Kleitman odlazi iz Hrvatske. Danas je posjetila Splitsko-dalmatinsku županiju i  zahvalila županu Blaženku Bobanu za izvrsnu suradnju.


– Sjećam se dobro našega prvog susreta kada ste kazali da niste došli samo protokolarno nego da želite nešto konkretno raditi u ovoj najljepšoj županiji u Hrvatskoj.

Danas mogu posvjedočiti kako smo imali ne samo izvrsnu suradnju Splitsko-dalmatinske županije i Republike Hrvatske s Državom Izrael, nego mogu kazati da se opraštam od Vas kao drage prijateljice. Jer je Vaš profesionalni pristup poslu i konkretan izbor područja na kojima možemo odmah djelovati, na neki način odredio i moje prioritete, odmah po izboru za župana Splitsko-dalmatinske županije – kazao je u uvodnoj riječi župan Boban.

– Uz vaš konkretan angažman, sudjelovao sam na Kongresu o navodnjavanju u Tel Avivu, nakon čega je uslijedila i Vaša donacij sustava za navodnjavanje našoj Srednjoj poljoprivrednoj školi u Kaštelima. Podsjetit ću i na zajedničku uspješnu organizaciju Dana Izraelskog filma u Splitu.

Posebno bih zahvalio na svemu što ste učinili za projekt po kojemu je naša županija danas prepoznatljiva u cijeloj Hrvatskoj. Centre izvrsnosti smo uspostavili po modelu Države Izrael i Vašeg Ministarstva, a u Split ste nam doveli i Etaya Benovicha, ravnatelja izraelskog Centra izvrsnosti u obrazovanju, kao i Nadlera Menachema, iz Odjela za nadarene i izvrsne učenike izraelskog Ministarstva obrazovanja – podsjetio je župan veleposlanicu i novinare na početak plodonosne suradnje, te je kazao da se ove godine prijavilo skoro tisuću učenika u 4 (neki su integrirani), zapravo 6 Centara izvrsnosti koje je županija dosad pokrenula.

Zbog svega toga župan je uz prigodne poklone veleposlanici iskazao profesionalnu i osobnu zahvalu, uz nadu da će i s novim veleposlanikom Države Izrael imati jednako dobru suradnju.

– Ostajem još samo mjesec dana, ali je toliko poslova i zadataka preda mnom da ne stignem ni razmišljati o samom odlasku, odnosno povratku u Izrael – kazala je veleposlanica Kalay Kleitman te je pokazujući kako je svladala hrvatski jezik, rekla da je “tužno” najbolja riječ koja bi mogla opisati ovakve rastanke.

– Ostavila sam ovdje dio srca, dio svoje osobnosti, jer sam uz profesionalno obavljanje posla, upoznala brojne drage ljude i posjetila mnoga mjesta izvan onih područja koja nazivamo turističkim destinacijama. Upoznat ću i novoga veleposlanika s važnošću Splitsko-dalmatinske županije u Republici Hrvatskoj te sam sigurna u nastavak ove izvrsne suradnje kao županije tako i Republike Hrvatske s Državom Izrael.

Sigurna sam samo da ću, gdjegod bil i štogod radila u budućnosti, nastaviti s velikim zanimanjem pratiti što se događa ovdje – kazala je veleposlanica te još jednom zahvalila županu Bobanu i predsjedniku županijske Skupštine Petroslavu Sapunaru

, koji se također biranim riječima oprostio od veleposlanice i poželio joj da u Izrael ponese najljepše uspomene na našu Županiju.

G.M. /Foto:SDžupanija


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Stanković se požalio: “Zoran Milanović me nazvao i izvrijeđao”

Emisija "Nedjeljom u 2" u nedjelju se emitirala po 1000. put, a novinar, urednik i…

5 sati prije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

10 sati prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

10 sati prije