Kategorije Premium sadržaj

Vesna Pusić se prilično izblamirala: Ne razlikuje američku sutkinju od afričke biljke

Širi dalje

U subotu je u cijelom svijetu odjeknula je vijest o smrti 87-godišnje sutkinje američkog Vrhovnog suda Ruth Bader Ginsburg,velika borkinja za prava žena i ikona američkih liberala.



“Ruth Bader Ginsburg je pravnica koja je stvarala povijest, ikona feminizma i tek druga žena imenovana u najviši američki sud, čitavog se života borila protiv seksizma u karijeri koja ju je dovela na vrh američkog pravosuđa.

Dugogodišnja zagovornica ravnopravnosti spolova šalila se da će u Vrhovnom sudu koji broji devet sudaca biti dovoljno žena tek kada ih bude devet, objavio je BBC.

Predsjednik Bill Clinton 1993. nominirao ju je za Vrhovni sud i Ginsburg je postala druga žena u tom najvišem sudu, nakon Sandre Day O’Connor,

koju je 1981. nominirao predsjednik Ronald Reagan.

Unatoč skromnom javnom profilu, poput većine vrhunskih sudaca, Ginsburg je nehotice postala ne samo slavna osoba, već heroina pop kulture.

Među brojnima koji se opraštaju od glasovite američke sutkinje je i Vesna Pusić, bivša ministrica vanjskih poslova i kandidatkinja za glavna tajnicu UN-a.

“Ruth Bader Ginseng, veliki pravni um, odlična osoba i jedna od najvećih pravnica svih vremena…”, objava je kojom se Pusić oprostila od američke sutkinje.

U ovoj objavi ništa ne bi bilo sporno da je Pusić napisala točno prezime, a na njezinu grešku upozorio je novinar  Zvonimir Despot.

“Sva sreća da Vesnu Pusić nisu izabrali za glavnu tajnicu UN-a, inače bi bio skandal da ne razlikuje azijsku biljku od upravo preminule sutkinje Vrhovnog suda SAD-a. Naime, njezino je prezime Ginsburg!”, napisao je Despot.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Saharski pijesak stigao do Hrvatske, vidi se iz svemira

Kako je bilo  najavljeno i u naše krajeve stigao je Saharski pijesak. Prema prognozi danas…

38 minuta prije

Škoro o Radiću i Penavi. “Žalosno je da su u DP-u zabranili pjesmu Lijepa li si”

Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu gdje…

1 sat prije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

12 sati prije