Kategorije Premium sadržaj

Vrdoljak posprdno o Škori, usporedio ga s porukama s izbora za miss

Širi dalje

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak najavio je u razgovoru za Hinu da će uskoro otići s mjesta predsjednika HNS-a, komentirao izbore u HDZ-u, za Miroslava Škoru rekao da ga njegove podsjećaju na poruke s izbora za miss.



Komentirajući izbore u HDZ-u  najavio je da će  HNS ptići iz Vlade ako na  izborima u HDZ-u pobijedi Miro Kovač i njegova Opcija za promjene.

“Pratimo što se tamo događa jer je HDZ važna stranka u Hrvatskoj, no izbjegavamo na bilo koji način u to se uključivati. Ako postoji dio HDZ-a kojem ne smeta suradnja s manjinama, liberalima, koji je proeuropski, napredan i demokršćanske politike, i ako postoji drugi dio HDZ-a kojem smetaju manjine, ljudska prava, liberali, onda sigurno taj drugi nije nama prihvatljiv partner.

Mislim da je svima jasno, ako Kovač pobijedi na unutarstranačkim izborima onda, ne samo HNS nego i mnogi drugi više neće imati prostor za suradnju s HDZ-om.”

Vrdoljak tvrdi da Kovač osporava temeljna ljudska prava te da mu ne smeta pozdrav ‘za dom spremni’.

“Mi sigurno nećemo moći surađivati s ljudima koji osporavaju osnovna građanska i ljudska prava i koji pričaju o tome kako je ‘za dom spremni’ tradicionalni hrvatski pozdrav. Izlazak iz Vlade, pobijedi li Miro Kovač, bit će slijed događaja. Svi ćemo to željeti – i mi i oni.”

Za Miroslava Škoru je kazao da ga njegove izjave ga podsjećaju na poruke s izbora za miss.

“Ja mislim da o Miroslavu Škori još puno toga trebamo vidjeti, no ono što sada vidim jest da surađuje s ekstremnim desničarima što nama kao liberalima apsolutno nije prihvatljivo. A kada je u pitanju politički sadržaj, njegove mi izjave trenutno izgledaju kao na izborima za miss ‘Ja sam za mir u svijetu’. Pa i ja sam, ali ratuju neki!

Drugim riječima, lijepo je željeti, ali treba znati napraviti. U HNS-u svoje programe dokazano realiziramo, a mnogi drugi su spori i neefikasni, a treći još moraju učiti političku stvarnost”, kazao je Vrdoljak.

Razgovarala: Tatjana Kolak/Foto:pxll

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

2 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

3 sata prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

4 sata prije