Kategorije Sport

Čilić pomeo Španjolca Bautistu za četvrtfinala Wimbledona. Čeka se Nadal ili Müller

Širi dalje

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobjedom protiv Španjolca Roberta Bautiste Aguta izborio je četvrtfinale Wimbledona. Bilo je 6:2, 6:2, 6:2. 



Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić četvrtu godinu zaredom stigao je do četvrtfinala Wimbledona, nakon što je u ponedjeljak u odličnoj predstavi svladao 18. nositelja, Španjolca Roberta Bautistu Aguta sa 6-2, 6-2, 6-2 za sat i 40 minuta igre.

Marin je na drugom Grand Slam turniru zaredom, a prvi put u Wimbledonu, do četvrtfinala stigao bez izgubljenog seta, odigravši protiv Bautiste Aguta najuvjerljiviji meč na ovogodišnjem turniru u All England Clubu.

Španjolac je bio ravnopravan samo do trenutka kad je prvi put izgubio servis, u petom gemu meča, i nakon što u sljedećoj igri nije uspio iskoristiti dvije prilike za izjednačnje na 3-3. Umjesto toga, Marin je otišao na 4-2, a dva gema kasnije stigao do prvog seta.

Drugi i treći set bili su kopija jedan drugoga, s jedinom razlikom, što je Španjolac u drugom setu pri zaostatku 1-4 uspio vratiti jedan ‘break’. Bio je to jedini Čilićev izgubljeni servis u meču, ali je na njega već u sljedećem gemu odgovorio novim ‘breakom’.

U trećem setu je Španjolac bio ptpuno nemoćan. S još dva ‘breaka’ i za točno 100 minuta igre, Čilić je slavio sa 6-2, 6-2, 6-2 te tako postao prvim četvrtfinalistom na ovogodišnjem Wimbledonu.

Čilić će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika dvoboja između Španjolca Rafaela Nadala i Luksemburžanina Gillesa Müllera.

Čilić i Nadal do sada su se susreli u pet mečeva, četri je dobio Španjola, a jedan naš tenisač. Marin je Nadala uspio pobijediti jednom u pet mečeva, na tvrdoj podlozi u Pekingu 2009. godine, dok je Gillesa Mullera svladao u oba navrata kad su se susreli.

U drugi tjedan Wimbledona Hrvatska je ušla sa čak osam predstavnika, najviše od svih na slavnom turniru.

Rezultat je zasad polovičan. Jedan od najuzbudljivijih dana u novijoj eri hrvatskog tenisa otvorila je Petra Martić dramatičnim porazom protiv Magdalene Rybarikove, Ana Konjuh nije ima previše šansi na Centralnom terenu protiv Venus Wiliams.

Martić – Ribarikova 4:6, 6:2, 3:6

Konjuh – V. Williams 3:6, 2:6

Pavić/Marach – Clarke/Wilis 6:3, 6:4. 7:6

Šančić/ Nys – Kontinen/Peers 3:6, 6:3, 1:6, 4:6

Antonio Šančić zajedno s partnerom Nysom ispao je nakon što su pružili sjajan otpor najboljem paru svijeta Kontinen/Peers, 3:6, 6:3, 1:6, 4:6


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Marin Čilić

Najnovije

Uhićen Gerard Depardieu, 15 žena ga optužilo za seksualno nasilje

Slavni francuski glumac Gerard Depardieu (75) priveden je zbog optužbe za seksualni napad, pišu francuski…

21 minuta prije

Mesić: Ne može se stvoriti Velika Srbija, oni su mala država na Balkanu

Stjepan Mesić je tijekom boravka u Prištini, na skupu PanAlbanci-Inter-Balkan-Euroatlantik, izjavio da se Velika Srbija…

1 sat prije

Rijeke pravde i pravednici, analiza jednog poraza

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kninu je 7. travnja 2024., deset dana prije izbora,…

3 sata prije