Kategorije Sport

Dodig slavio u hrvatskom finalu i obranio naslov u Roland Garrosu

Širi dalje

Hrvatski tenisač Ivan Dodig je u petak s Tajvankom Latishom Chan obranio naslov pobjednika u mješovitim parovima u Roland Garrosu nakon što su u finalu svladali Matu Pavića i Kanađanku Gabrielu Dabrowski 6:1, 7:6 (5) poslije sat i dvadeset minuta igre.



Današnje finale je bilo repriza prošlogodišnjeg, kad su Dodig i Tajvanka svladali Pavića i Dabrowski u odlučujućem tie-breaku.

Prvi set su Dodig i Chan lako dobili nakon što su suparnicima dva puta uzeli servis. U drugom setu Pavić i Dabrowski pružaju čvršći otpor, svaki par po jednom gubi servis, no u tie-breaku bolji su Dodig i Chan koji su zahvaljujući današnjoj pobjedi postali prvi par u Open eri koji je obranio naslov u Roland Garrosu.

Repriza finala u ovoj konkurenciji posljednji put se dogodila u šezdesetim godinama prošlog stoljeća kada su Margaret Court i Ken Fletcher od 1963. do 1965. triput zaredom u finalu pobjeđivali Lesley Turner Bowrey i Freda Stollea.

Dodig i Chan su za finale svladali prve nositelje Amerikanku Nicole Melichar i Brazilca Brunu Soaresa sa 6:2, 6:1, dok su Pavić i Dabrowski za mjesto u finalu nadigrali Ukrajinku Nadiju Kičenok i Pakistanca Aisala Ul-Haqa Qureshija sa 6:7 (4), 6:1, 10-8.

Prošlogodišnji pariški pobjednici su na iznimno uvjerljiv način, bez izgubljenog seta, stigli do drugog uzastopnog finala u Roland Garrosu. Za 29-godišnju Chan je ovo treće finale na Grand Slam turnirima u konkurenciji mješovitih parova jer je osim s Dodigom bila i finalistica Australian Opena 2011., s Australcem Paulom Hanleyjem. Chan je u konkurenciji ženskih parova na Grand Slam turnirima bila još triput finalistica i jednom pobjednica, 2017. na US Openu u paru s Martinom Hingis.

Za 34-godišnjeg Međugorca ovo je treće finale mješovitih parova u Parizu, a ukupno četvrto na Grand Slam turnirima.

Osim s Chan, dvaput je u finalu bio u paru s Indijkom Sanijom Mirzom, 2016. u Roland Garrosu i 2017. na Australian Openu. Ivan je u muškim parovima s Marcelom Melom bio pobjednik Roland Garrosa 2015. godine i finalist Wimbledona 2013.

Za 25-godišnjeg Splićanina Matu Pavića ovo je bilo četvrto finale u mješovitim parovima.

S Njemicom Laurom Siegemund osvojio je US Open 2016. godine, a s Dabrowski bio pobjednik Australian Opena 2018. te prošlogodišnji finalist u Parizu. Tome treba dodati i još dva seniorska finala u muškim parovima i jedan naslov, a sva tri rezultata ostvario je s Austrijancem Oliverom Marachom. Finalisti su bili u Wimbledonu 2017. i prošle godine u Roland Garrosu, a pobjednici na prošlogodišnjem Australian Openu.

Oba para su ulaskom u finale osvojili novčanu nagradu od 60.500 eura. Pobjednički par će, osim s trofejem, iz Pariza otići bogatiji za 120.000 eura.

R.I. /Hina /Foto:getty

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

13 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

14 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

17 sati prije