Kategorije Sport

HNS zahvalio na dočeku, istakli i voditelje: “Igrači su presretni, velika želja im je ispunjena”

Širi dalje

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju je iz Katara stigla u Hrvatsku s još jednom svjetskom medaljom. Tim povodom na glavnom zagrebačkom trgu organiziran je i veličanstven doček, s kojeg su igrači otišli punog srca. Njihova se želja se ispunila, broncu su proslavili s navijačima, a izvođači su bili po njihovom guštu.



Priopćenje Hrvatskog nogometnog saveza prenosimo u cjelosti.

Hrvatski nogometni savez ovim putem želi zahvaliti svim partnerima i pojedincima uključenima u organizaciju dočeka hrvatske nogometne reprezentacije po povratku iz Katara gdje su Vatreni osvojili brončanu medalju na FIFA Svjetskom prvenstvu te navijačima koji su u ogromnom broju došli na zagrebačke ulice i Trg bana Josipa Jelačića.

Bila je privilegija još jednom podijeliti radost zbog izuzetnog nogometnog uspjeha sa desecima ili stotinama tisuća navijača u glavnom hrvatskom gradu. Usprkos hladnoći, narod je pokazao koliko mu je značio ovaj uspjeh Vatrenih te od srca zahvaljujemo svakom navijaču i navijačici koji su došli pozdraviti reprezentaciju, od zračne luke Franjo Tuđman do prepunog glavnog zagrebačkog trga.

Savez od srca zahvaljuje Vladi Republike Hrvatske te Gradu Zagrebu na suradnji i podršci u organizaciji spektakularnog dočeka. Pritom posebno zahvaljujemo MUP-u i svim policajcima koji su brinuli za sigurnost reprezentacije i velikog broja navijača, vatrogascima, djelatnicima Čistoće i drugima koji su profesionalno odradili svoj posao, kao i djelatnicima Saveza na uloženom trudu.

Nadalje, zahvaljujemo svim izvođačima koji su se odazvali pozivu HNS-a i reprezentacije – Dalekoj obali, Dalmatinu, Općoj opasnosti, Slavonia bendu, Zaprešić Boysima te klapi Sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice i Policijskoj klapi Sv. Mihovil.

Posebna zahvala ide kultnom bendu Prljavo kazalište koje je zapalilo Trg kao 1989. godine te Juri Stubliću i grupi Film, čije su pjesme spontano postale hit Vatrenih u Kataru.

U konačnici, zahvaljujemo koordinatoru dočeka Jošku Lokasu, HRT-u i drugim medijima, tehničkom osoblju, voditeljima Ivi Šulentić i Luki Buliću te svima koji su sudjelovali u provedbi čitavog događaja i poslali predivnu sliku sa zagrebačkih ulica diljem svijeta.

Zahvaljujući svima, doživjeli smo još jedan spektakularan doček kakav su brončani sanjali, a svojim uspjehom apsolutno i zaslužili.

Naposljetku, zahvaljujemo i svim gradovima koji su pripremili posebne dočeke svojim junacima, reprezentativcima, izborniku i članovima stožera te time pokazali koliko su ponosni na njih i osvojenu broncu.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Na ovim mjestima u Hrvatskoj zabranjena je vožnja u rikverc. Kazna je 920 eura

Vožnja unatrag zna biti izazov za svakog vozača te zahtijeva dodatan oprez, no postoje i…

34 minute prije

ZET poziva vozače pred mirovinom da nastave raditi, evo kolike su plaće

ZET je već u nekoliko navrata raspisao natječaj kojim traži vozače, bez nekog velikog uspjeha.…

49 minuta prije

Dramatična završnica Druge lige, u nedjelju je utakmice godine za Zrinski i Šibenik

Zrinski i Šibenik će u izravnom dvoboju u nedjelju Gradskom vrtu u Osijeku odlučiti o…

1 sat prije