Kategorije Sport

Izaslanstvo HNS-a i Vatrenih odalo počast žrtvi Vukovara

Širi dalje

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza i hrvatske nogometne reprezentacije danas je u Vukovaru odala počast žrtvama iz Domovinskog rata, a uoči obilježavanja Dana sjećanja 18. studenoga.



Hrvatska za dva dana obilježava Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, a tim povodom danas je u Vukovaru boravila delegacija Hrvatskog nogometnog saveza i hrvatske nogometne reprezentacije.

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić, tehnički direktor Stipe Pletikosa, trener reprezentacije Ivica Olić, dokapetan Domagoj Vida i predsjednik ŽNS-a Vukovarsko-srijemske županije Josip Kuterovac položili su vijenac i zapalili svijeće prvo kod središnjeg spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, a potom i na masovnoj grobnici na Ovčari.

“Tuga i bol, ponos i zahvalnost – to su emocije koje čovjeka obuzmu kada dođe u Vukovar i prisjeti se žrtve koju su ovaj grad, kao i mnoga druga mjesta u Hrvatskoj, podnijeli u stvaranju naše domovine. Ponosni smo što je nogometna reprezentacija kroz svoje uspjehe predstavila cijelom svijetu jednu mladu, hrabru i talentiranu državu, no svjesni smo da nje ne bi bilo bez ljudi kojima ovih dana odajemo počast.

Oni su, sa svim braniteljima, temelj naše države i svakog našeg uspjeha, te im na tome vječna hvala. Duboko se nadam i vjerujem da će naša reprezentacija u subotu, kada obilježavamo svoj najemotivniji državni praznik, dati cijelom narodu jedan dodatan razlog za ponos”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

18. studenoga prisjećamo se dana kada je 1991. godine slomljena herojska obrana Vukovara, a istodobno je počinjen pokolj u Škabrnji, a svoje su junaštvo iskazali i branitelji Saborskoga, Slunja, Cetingrada te Rakovice.

 

R. I/ Foto: Drago Sopta/HNS

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi HNSVukovar

Najnovije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

26 minuta prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

48 minuta prije

Sezona tek počinje, a već imamo rekordera. Pogledajte cijenu kave s rive na Hvaru

Pred početak turističke sezone počele su objave o cijeni pića na Jadranu. Ne sumnjamo da…

3 sata prije