Kategorije Sport

Juranović i Petković stranim novinarima objasnili odakle Vatrenima pobjednički mentalitet

Širi dalje

Najavu polufinalne utakmice Hrvatske s Argentinom na SP-u u Kataru dali su dvojica junaka pobjede nad Brazilom – Bruno Petković i Josip Juranović.



“Nemamo plan da individualno zaustavljamo Messija. Argentina ima mnogo kvalitetnih igrača. Igrali smo i dosad s momčadima koje su imale odlične pojedince pa se nismo striktno fokusirali samo na jednog igrača”, rekao je na početku Bruno Petković te se osvrnuo na Maroko.

“Bilo je podcjenjivanja na naš neodlučen ishod s njima na otvaranju Svjetskog prvenstva, no potvrdili su kako je riječ o kvalitetnoj reprezentaciji. Ostvarili su odličan rezultat.”

“Tajna je u našem zajedništvu i što smo svi kao obitelj. Borimo se jedni za druge i u tome je naša snaga”, dodao je Juranović.

Novinare je zanimalo i zašto je Hrvatska tako uspješna prilikom izvođenja jedanaesteraca. “Mislim da jako puno ljudi koji se ne bave profesionalnom nogometu znaju puknuti penal, ali razlika je u tome što si pod pritiskom u tom trenutku, puno je lakše kada imaš golmana koji ti olakša život, ali mirnoća je tu najbitnija”, objasnio je Petković.

Josip Juranović je nastavio: “Mogu reći da su Marcelo, Luka i Kova najbolji hrvatski vezni red i ne znam kada će se to ponoviti. Kada njima dodate loptu, to je sigurnije nego vaš novac u banci. Sve je lakše kada igrate s njima, imam sreću da dijelim teren i svlačionicu s njima i prikupljam to znanje. Jako sam sretan što sam tu.”

Brazilski je novinar zatim Bruni Petkoviću spomenuo je i njegovog uzora, legendarnog Ronalda.

“Mislim da je Ronaldo ‘Il Fenomeno’ bio igrač koji je s takvom lakoćom igrao nogomet. Igrač zbog kojeg se plaćala karta više, igrač koji je uživao u nogometu. Izgledao je kao da se svi muče na terenu, a on uživa. On je radio poteze koji se pokušavaju kopirati, ali mislim da nitko to nije radio na njegov način i ne mislim da bude”, kazao je Petković.

“Iskreno, ne trebamo se bojati nikoga. Trebamo gledati sebe. Sutra ćemo s izbornikom gledati analizu i odlučiti kako ćemo igrati”, najavio je Juranović ogled s Argentinom.

Petković se biranim riječima osvrnuo i na hrvatskog vratara Dominika Livakovića, njegovog suigrača iz Dinama.

“Livi je odličan dečko, veliki radnik i veliki profesionalac. On analizira svaku svoju situaciju nakon utakmice, možda i previše. Alergičan je na svoje pogreške, stalno radi i napreduje. Ono što mi znamo o njemu polako doznaje i cijeli svijet.”

Strane novinare je najviše zanimalo odakle nam mentalitet pobjednika.

“Mala smo država, znamo što se događalo prije. Baš zbog toga više cijenimo kako se država stvarala. To su nam usadili roditelji, u životu nećeš ništa postići ako se ne boriš. To te u ključnim trenucima, kada se prelama utakmica, nagradi. Nismo svaki put dobili na kvalitetu, ponekad se traži sportska sreća, a naša je zaslužena.”

Priznao je kako mu je bivši hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić pomogao sa savjetima.

“Imao sam par razgovora, on ne priča mnogo, više  želi pokazati na terenu. Dao mi je savjete koje ću zadržati za sebe, dao mi je mirnoću,” poručio je na kraju Petkovć koji je golom u 117. minuti doveo Hrvatsku do pobjede nad Brazilom.

M.M. /Foto:


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Željko Lacković: Shvaćam da DP ne želi SDSS, bili su vodeći u vrijeme okupacije

Nezavisni Željko Lacković smatra da je legitiman zahtjev Domovinskog pokreta koji ističe da ne može biti…

25 minuta prije

Kolinda proslavila rođendan, fanovima opisala kako ga je dočekala

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović  je 29. travnja proslavila 56. rođendan, a kako ga…

1 sat prije

Saharski pijesak stigao do Hrvatske, vidi se iz svemira

Kako je bilo  najavljeno i u naše krajeve stigao je Saharski pijesak. Prema prognozi danas…

2 sata prije