Kategorije NaslovnaSport

(NE)OČEKIVANO: UEFA kaznila HNS 100.000 eura

Širi dalje

UEFA je kaznila Hrvatski nogometni savez sa 100.000 eura za huliganske ispade u drugom kolu Europskog prvenstva.


Iako je bila infomacija kako se kazna odgađa za sutra, UEFA je ipak danas objavila kaznu koja je s obzirom na prognoze dosta blaga.

Disciplinska komisija otvorila je postupak nakon susreta drugog kola Skupine D europske smotre u Francuskoj, u kojemu su Vatreni remizirali s Češkom rezultatom 2:2.

Hrvatska je kažnjena jer je manja skupina navijača u 85. minuti počela bacati baklje na travnjak, nakon čega je došlo do međusobnih sukoba na tribini s hrvatskim navijačima. Utakmica je zbog toga bila prekinuta na nekoliko minuta, a šokirani hrvatski igrači popustili su u završnici i primili izjednačujući pogodak nakon što su dominirali većim dijelom ogleda s Česima.

Osim zbog bakljade i tučnjave, postupak je pokrenut i zbog rasističkog navijanja.

UEFA je ranije objavila odluka o otvaranju disciplinskih postupaka protiv albanskog i rumunjskog saveza zbog navijačkih izgreda, upotrebe pirotehnike i ulaska navijača na teren.

HNS  je cijelo vrijeme optimistično gledao na odluku pa je tako predsjednik HNS-a i član IO UEFA-e Davor Šuker jasno poručio:

‘Neće nas izbaciti, ponovno će nas kazniti. Mi ćemo platiti, ali ćemo i dalje pozivati ljude da dođu na naše utakmice. Želim jasno reći, nasilnici neće pobijediti, nogomet se igra na terenu. Država će poduzeti mjere i napraviti sve moguće kako bi se borila protiv njih. Trebamo slijediti put kojeg je utrla Engleska.’

Hrvatska u utorak u Bordeauxu igra sa Španjolskom utakmicu trećeg kola (21 sat), a Vatrenima za prvo mjesto u skupini treba pobjeda.

M. Radev/foto:


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

12 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

14 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

17 sati prije