Kategorije Sport

Rakitić potvrdio: Od petka imam novi klub

Širi dalje

Hrvatski vezni nogometaš Ivan Rakitić novi je igrač saudijskog Al-Shababa. Rakitić se već oprostio od Seville, njezinih djelatnika i suigrača kojima je bio jedan od kapetana zajedno s Jesusom Navasom.



Ono što se zadnjih dana nagađalo oko budućnosti Ivana Rakitića se i ostvarilo. Bivši hrvatski reprezentativac napustio je Sevillu i od petka navečer ima novi klub. “Javio nam se porukom i potvrdio kako su svi detalji riješeni i da je transfer gotov”, objaivo je tportal.

Rakitiću je ugovor sa Sevillom isticao na kraju ove sezone, te se nadao njegovom produženju 30. lipnja., ali to se nije dogodilo.

Sevilla se nalazi u krizi ove sezone, te zauzima 17. mjesto među 20 momčadi prve lige. Ima samo bod više od Cadiza koji je u zoni ispadanja. U četvrtak je ispala u četvrtfinalu kupa izgubivši s 0-1 kod Atletico Madrida, a prije toga je izgubila u prvenstvu s 1-5 od Girone

Uprava je već smijenila dvojicu trenera, a od kada je na klupu sjeo Sánchez Flores sredinom prosinca Rakitić nije niti jednu utakmicu odigrao cijelu. Protiv Girone je ostao na klupi za pričuve, a protiv Atletica je ušao u 51. minuti.

Rakitić je u karijeri igrao za Basel, Schalke, Sevillu Barcelonu, a sada će nositi dres Al-Shababa. S reprezentacijom je osvojio svjetsko srebro 2018. i bio jedan od naših ključnih igrača.

Prijelazni rok u Saudijskoj Arabiji završava 30. siječnja. Donedavno je trenera Al Shababa bio Igor Bišćan, ali je dobio otkaz.

D.M. /Foto: getty


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi ivan rakitić

Najnovije

Preminuo Slobodan Ljubičić Kikaš, najbliži Bandićev suradnik

U Zagrebu je u 66. godini preminuo Slobodan Ljubičić Kikaš, nekad najbliži suradnik bivšeg zagrebačkog…

12 minuta prije

Stanišićev gol na Bayerov povijesni rekord. Klub mu zahvalio na hrvatskom

Josip Stanišić još je jednom postao junak Bayer Leverkusena pogotkom u 97. minuti susreta. Ušao…

18 minuta prije

Prosječna plaća u Zagrebu u veljači je bila 1.439 eura

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za veljaču…

42 minute prije