Kategorije Sport

RIO: Rukometaši mogu birati suparnika i izbjeći Francuze sve do finala

Širi dalje

HRVATSKI rukometaši večeras 50 minuta iza ponoći igraju protiv Tunisa posljednju utakmicu grupne faze na Olimpijskim igrama.



Budući da se sve ostale bitne utakmice igraju ranije hrvatski rukometaši mogu kalkulirati i u nokaut fazi birati suparnika kojeg žele.

Hrvatska je nakon četiri kola na vrhu skupine s Francuskom i Danskom, a grupnu fazu će završiti prva u slučaju pobjede protiv posljednjeplasiranog Tunisa jer ima bolji međusobni omjer i od Danaca i od Francuza.

Budući da ranije derbi igraju Danska i Francuska, bolji iz tog susreta zauzeo bi drugo, a poraženi treće mjesto. U slučaju remija drugi bi iza Hrvatske bili Francuzi jer imaju bolju gol-razliku od Danaca.

I rukometaši poput vaterpolista mogu kalkulirati i izbjeći branitelje naslova Francuze do finala. Uz napomenu da bi poraz rukometaša od Tunisa bio manja sramota nego vaterpolista od Francuza.

U drugoj skupini je tek prava ludnica budući da su Njemačka, Slovenija, Brazil, Poljska i Egipat u samo tri boda razlike uoči zadnjeg kola, pa se samo zna da Hrvatska ne može igrati protiv otpisane Švedske, te protiv reprezentacije koja osvoji skupinu.

U drugoj skupini je puno neizvjesnije pa protivnik Hrvatske još nije poznat. Samo su tri boda razlike između Njemačke, Slovenije, Brazila, Poljske i Egipata uoči zadnjeg kola.  Zna se jedino da Hrvatska ne može igrati protiv otpisane Švedske te protiv reprezentacije koja osvoji skupinu.

 

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]
Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

[/box][box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

[/box]


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Rijeke pravde i pravednici, analiza jednog poraza

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kninu je 7. travnja 2024., deset dana prije izbora,…

28 sekundi prije

Lijepa naša u Beogradu. Veočić dobio Srbina 5:0 i osvojio europsko zlato

Hrvatski boksač Gabrijel Veočić u Beogradu je osvojio je naslov europskog prvaka u kategoriji do…

27 minuta prije

Zvonimir Hodak: Rijeke pravde postale su potočić, a Most je odletio u zrak

Hrvatski rašomon ide dalje. Svaka stranka ima svoje viđenje buduće vlade i vlasti. Izgleda kako…

1 sat prije