Kategorije Sport

SENZACIJA ANE KONJUH: U Wimbledonu pobijedila 9. igračicu svijeta

Širi dalje

ANA KONJUH priredila je iznenađenje u šesnaestini finala Wimbledona! Nakon više od dva i pol sata borbe pobijedila je devetu tenisačicu svijeta Dominiku Cibulkovu 7:6, 3:6, 6:4.



Po prvi put u karijeri probila se u Wimbledonu do osmine finala.

Konjuh je do pobjede stigla zahvaljujući velikom preokretu u prvom setu, u kojem je Slovakinja vodila 5-1, a pri vodstvu 6-5 propustila je i dvije set-lopte. U tie-breaku je naša Fed Cup reprezentativka povela 3-0, Cibulkova izjednačila na 3-3, ali je Konjuh nanizala četiri poena i stigla do prvog seta.

Scenarij je bio sličan i u drugom setu, u kojem je 9. tenisačica svijeta opet stvorila dva breaka prednosti i povela 5-2. Ana je jedan break vratila, ali potom ponovno izgubila servis, pa je odluka o pobjednici ostavljena za treći set.

 

https://twitter.com/WTA/status/883338229222690817

U njemu je Konjuh odjurila do vodstva 4-0 i kod 5-2 stigla do prvog servisa za pobjedu. Međutim, ostala je na nuli. No, kad je drugi put dobila priliku završiti meč na servisu, 19-godišnja Hrvatica nije ponovila pogrešku. Nakon dva sata i 36 minuta igre, na prvu meč-loptu Cibulkova je promašila retern i poslala Anu u drugi tjedan Wimbledona.

Našoj je tenisači to drugi najbolji rezultat na Grand Slam turnirima. Bolja je bila jedino na prošlogodišnjem US Openu, gdje je u četvrtfinalu poražena od Čehinje Karoline Pliškove.

Konjuh u osmini finala čeka pobjednicu dvoboja Japanke Naomi Osake i peterostruke wimbledonske pobjednice, Amerikanke Venus Williams.

MP/foto:atp


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi ANA KONJUH

Najnovije

Milanović će potpisati produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

23 minute prije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

2 sata prije

Vučemilović: “Uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja”

Nakon što ju je šef stranke  Marijan Pavliček proglasio "žetonom godine" oglasila Vesna Vučemilović koja…

3 sata prije