Kategorije Sport

Srce u Areni: Zagrebaši porazili moćni Kiel, ni Duvnjak im nije pomogao

Širi dalje

RUKOMETAŠI Zagreba Ligu prvaka otvorili su trijumfom 29:22 (13:11) protiv Kiela u svojoj dvorani i potvrdili da su spremni na novu dugačku europsku turneju. Velika bitka koja je rezultirala sukobom Horvata (domaći kapetan je s razlogom isključen) i Hansena dokazala je da je mlada momčad Veselina Vujovića spremna na sve načine parirati velikanima i boriti se u strašno teškoj skupini koju im je dodijelio ždrijeb.



Hrvatski prvak vodio je na poluvremenu s dva gola razlike, no silni Nijemci ubrzo su stigli pa i prestigli ‘bezobrazne’ domaćine. Poveli su sa 20:18 i krenuli prema očekivanoj osveti  za lanjski poraz, no tada su se raskrilili Zagrebovi vratari i potpuno izludili jedne od favorita Lige prvaka.

Uslijedila je nevjerojatna serija domaćina od 11:2 koja je nemoćni Kiel dovela do najtežeg europskog poraza ikada. Strijelce domaćina predvodili su Horvat i Stepančić sa po 6 golova, Obranović i Pavlović dodali po četiri, a Ivić je upisao 13 obrana. Defanzivni dio na momente je bio blizu savršenog, i nasmijani trener Vujović proslavio je još jednu veliku pobjedu na početku nove sezone. Arena je bila poluprazna, u nastavku sezone biti će daleko popunjenija.

PPD Zagreb – Kiel 29-22 (13-11)
Arena Zagreb. Gledatelja: 8.000.Suci: Mazeika i Gatelis (Litva)

PPD ZAGREB: Mihić 1, Sabljić, Vujić 3, Stepančić 6, Kontrec 2, Šprem 1, Šebetić, Raković, Horvat 6 (2), Šušnja 1, Šandrk 1, T. Valčić, Obranović 4, Pavlović 4, Vratari: Ivić 13, Stevanović 1 (1)
Isključenja: 12. Igrač više: 2/3. Sedmerci: 3/4

THW KIEL: Duvnjak 2, Ferreira Moraes, Toft Hansen 1, Mamelund, Sprenger 4, Weinhold, Dissinger, Wieneck 1, Ekberg 1, Canellas Reixach 2, Dahmke 8 (2), Williams, Vujin 2, Vratari: Landin 3 (1), Katsigiannis 4
Isključenja: 8. Igrač više: 7/9. Sedmerci: 2/3

M.R./foto: FaH


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

HDZ objavio video: “Komično je pratiti kako se Milanović koprca i preznojava”

HDZ je sinoć na Facebooku još jednom napao predsjendika Zorana Milanovića.Objaivli su videu u kojem…

5 minuta prije

U Austriji osnovana Pivska stranka. Po anketama sigurno ulazi u parlament

Austrijska Pivska stranka (Bierpartei) sudjelovat će na ovogodišnjim parlamentarnim izborima premda je još daleko od…

24 minute prije

Počela je sezona. Kako prepoznati prave domaće jagode?

Na našim tržnicama sve češće se pojavljuju jagode iz  Grčke, Španjolske, Makedonije i Turske. Voće koje…

42 minute prije