Kategorije Sport

VELIKI USPJEH! Petra Marčinko pobjednica Orange Bowla!

Širi dalje

Hrvatska 16-godišnja tenisačica Petra Marčinko postala je pobjednicom Orange Bowla, jednog od najcjenjenijih turnira na svijetu u kategoriji do 18 godina.



U nedjeljnom je finalu nadigrala 17-godišnju Ruskinju Dianu Šnaider s 3:6, 6:1, 6:3.

Marčinko je sporije ušla u meč, izgubila prvi set, no u nastavku je viđena potpuna dominacija Hrvatice. U drugom setu gubi svega jedna gem, a u odlučujućoj dionici se rezultatski odvaja nakon 2:2 i stiže do svog najvećeg naslova u karijeri.

Zagrepčanka je tako postala druga hrvatska pobjednica ovog turnira sa 75-godišnjom povijesti, koji je 2012. osvojila i Dubrovkinja Ana Konjuh.

Marčinko će imati priliku postati prva tenisačica u povijesti koja će u istoj godini osvojiti dva pobjednička trofeja na Orange Bowlu. Naime, u paru s Ruskinjom Šnaider koju je svladala u pojedinačnom finalu, igrat će i za naslov u konkurenciji parova, a suparnice će im biti sestre Brenda i Linda Fruhvirtova iz Češke.

Hina/Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

3 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

4 sata prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

5 sati prije