Kategorije Sport

VIDEO/ Zrinjski golom u 89. minuti do velike pobjede u kvalifikacijama za Ligu prvaka

Širi dalje

Nogometaši Zrinjskog pobijedili su s 1:0 Urartu u prvom susretu prvog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka igranom u utorak u armenskom Erevanu.



”Plemići” su do pobjede došli u 89. minuti kada je Zvonimir Kožulj izveo korner na drugu stativu, a Matej Senić pogodio glavom za pobjedu. Uzvrat se igra za tjedan dana u Mostaru.

U slučaju prolaska u drugo pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka, Zrinjski će igrati protiv boljega iz susreta Slovana iz Bratislave i luksemburškog Swift Hesperangea.

U slučaju ispadanja od Urartua, Zrinjski bi europski put nastavio u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu gdje ih čeka poraženi iz susreta rumunjskog Farula i moldavskog Sheriffa.

Zrinjski je odigrao dva različita poluvremena – u prvom je dijelu bio dominantan, da bi većinu drugog poluvremena momčad Krunoslava Rendulića bila poprilično indisponirana, ali je na kraju uspjela postići pogodak za pobjedu.

Zrinjski je  o pogotka došao u  89. minuti Zvonimir Kožulj izveo je korner, domaći vratar je otišao u prazno, a Matej Senić sjajno skočio i pogodio glavom za 1:0.

 

Zolja – Sena! 💥💥💥

Objavljuje HŠK Zrinjski Mostar u Utorak, 11. srpnja 2023.

Uslučaju prolaska prvog pretkola Lige prvaka, bosanskohercegovački prvak bi imao čak tri meč-lopte za plasman u grupnu fazu. Prvo bi igrao drugo pretkolo Lige prvaka i tu bi prolaskom osigurao najmanje play-off Europa lige te samim tim kasnije igrao najmanje grupnu fazu Konferencijske lige.

 Još dvije šanse za popravak

Ako ispadne, Zrinjski ide u treće pretkolo Europa lige i tu bi igrao protiv kluba koji je ispao iz kvalifikacija Lige prvaka. Prolaskom bi izborio play-off Europa lige i najmanje grupnu fazu Konferencijske lige.

Ispadanjem bi otišao u play-off Konferencijske lige i tamo u dvomeču imao priliku ispisati povijest bosanskohercegovačkog nogometa.

Prošle sezone je Zrinjski kao nenositelj u prvom pretkolu Lige prvaka ispao od Sheriffa. Zatim je u Konferencijskoj ligi izbacio Tiranu i Tobol i na kraju nesretno golom škaricama u zadnjoj minuti i na penale ispao od Slovana.

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Stanković se požalio: “Zoran Milanović me nazvao i izvrijeđao”

Emisija "Nedjeljom u 2" u nedjelju se emitirala po 1000. put, a novinar, urednik i…

35 minuta prije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

5 sati prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

5 sati prije