Kategorije Tehno

Google nudi hakerima 1.000 dolara ako uspiju hakirati aplikaciju Play Store

Širi dalje

Google je ponudio istraživačima sigurnosnih propusta nagradu od 1.000 dolara ako uspješno hakiraju aplikaciju Play Storeu i na taj način ju poprave.



Programi nagrada za hakere popularni su kod velikih kompanija, jer ih motiviraju da pronađu softverske ranjivosti i otkriju ih razvojnim programerima kako bi ih oni mogli popraviti, a ne da ih iskoriste.

Fokus na sigurnost aplikacija stavljen je nakon što je Google pustio u prodaju nove pametne telefone Pixel 2 i Pixel 2 XL. Tvrtka je kritizirana zbog slabe sigurnosti na Play Storeu.

Nakon istraživanja, tvrtka Check Point je otkrila 50 zlonamjernih programa u aplikacijama koje su preuzete 4.2 milijuna puta prije nego što su izbrisane. Zlonamjerni softver ne utječe samo na Play Store, već i na način na koji se operativni sustav Android pokreće.

S druge strane Appleov iOS sustav je pod strogom kontrolom i propusti su puno manji. Android ima veće tržište pa se smatra da bi i to mogao biti jedan od uzroka za nezaštićenost.

Google je sada potpisao ugovor o nagradama s velikom platformom za otkrivanje bugova HackerOne. Do sada su ovo radili Tinder, Snapchat i Dropbox. Google je pokrenuo i projekt nagrade za hakere koji otkriju ranjivosti Chromea, te se za njegov popravak nudi 100.000 dolara.

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović: Hvala i slava partizanima!

U selu Lipa, na sjeverozapadu Primorsko-goranske županije, u blizini granice sa Slovenijom, danas je komemorativnim…

8 sati prije

Španjolci pišu: Modrić je donio odluku! Zna se gdje želi igrati sljedeće sezone

Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i 'desetka' madridskog Reala aktualni ugovor s kraljevskim klubom…

8 sati prije

Gvardiol otkrio najstresniji detalj karijere: “Tresao sam se kao prut. Bilo je, uh…”

Joškp Gvardiol je dao interevju za službene kanale društvenih mreža Manchester Cityja. U intervjuu je…

9 sati prije