Google nudi hakerima 1.000 dolara ako uspiju hakirati aplikaciju Play Store

listopad 31, 2017 MF
Share Button

Google je ponudio istraživačima sigurnosnih propusta nagradu od 1.000 dolara ako uspješno hakiraju aplikaciju Play Storeu i na taj način ju poprave.Programi nagrada za hakere popularni su kod velikih kompanija, jer ih motiviraju da pronađu softverske ranjivosti i otkriju ih razvojnim programerima kako bi ih oni mogli popraviti, a ne da ih iskoriste.

Fokus na sigurnost aplikacija stavljen je nakon što je Google pustio u prodaju nove pametne telefone Pixel 2 i Pixel 2 XL. Tvrtka je kritizirana zbog slabe sigurnosti na Play Storeu.

Nakon istraživanja, tvrtka Check Point je otkrila 50 zlonamjernih programa u aplikacijama koje su preuzete 4.2 milijuna puta prije nego što su izbrisane. Zlonamjerni softver ne utječe samo na Play Store, već i na način na koji se operativni sustav Android pokreće.

S druge strane Appleov iOS sustav je pod strogom kontrolom i propusti su puno manji. Android ima veće tržište pa se smatra da bi i to mogao biti jedan od uzroka za nezaštićenost.

Google je sada potpisao ugovor o nagradama s velikom platformom za otkrivanje bugova HackerOne. Do sada su ovo radili Tinder, Snapchat i Dropbox. Google je pokrenuo i projekt nagrade za hakere koji otkriju ranjivosti Chromea, te se za njegov popravak nudi 100.000 dolara.

Original možete pronaći na itrendovi.hr

Komentari
Share Button