Kategorije Vijesti

Ante Đapić: Ni dan više ne smijemo trpiti okupaciju Svete Gere

Širi dalje

Predsjednički kandidat stranke DESNO Anto Đapić komentirao je izvješće slovenskog parlamentarnog Povjerenstva za nadzor obavještajnih službi koji je potvrdio da je slovenska, u cilju arbitražne prijevare, tloupotrijebila državni aparat i svoje tajne službe.



Reakciju Ante Đapića prenosimo u cijelosti:

“Pitate me što mislim o javno dostupnoj potvrdi o slovenskoj prevari nakon istrage njihovog Istražnog Povjerenstva o nadzoru obavještajnih službi?

Mislim da to nije pitanje kojim se Hrvatska treba baviti. Prilično je sigurno da je to procurilo u javnost u Sloveniji kako bi se stvorilo javno raspoloženje za promjenu pravca slovenske politike o tzv. graničnim pitanjima, jer vide da s inzistiranjem na arbitraži neće uspjeti.

Mene zanima tko je, kada, zašto i kako, po čijem odobrenju u cijelome razdoblju od međunarodnog priznanja Hrvatske i Slovenije sudjelovao u izdaji Hrvatske?

Nikada nije smjelo doći do pregovora o granicama, jer su i jedna i druga država u zahtjevima Europskoj zajednici potvrdile da nemaju teritorijalnih i graničnih sporova međusobno.

Gdje i kako su onda nastali problemi i to sve na štetu Hrvatske?

Zahtjevam nacionalnu suglasnost o žurnom formiranju Saborskog istražnog povjerenstva i istrazi svega oko razgovora sa Slovencima, ali i svim ostalim novonastalim državama o granicama, a nakon predsjedničkih izbora zatražit ću i organizirati nacionalni referendum s ciljem poništavanja svih akata i dogovora o graničnim pitanjima te vraćanja toga pitanja na čin međunarodnog priznanja novonastalih država.

Naglašavam da nikome u Hrvatskoj tko je sudjelovao u tim sramnim procesima neće biti lako, a ja neću odustati od toga, niti ću jedan jedini dan trpjeti slovensku okupaciju Sv. Gere ili slovensku policiju u hrvatskom moru”, oštar je predsjednički kandidat stranke DESNO.

R. I. Foto:press

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi anto đapić

Najnovije

Krasnec: Milanović je uporno demantirao, a kad je ulovljen u laži, zašutio je!

Novinar Večernjeg lista Tomislav Krasnec, autor knjige “Neprijatelji iz čista mira”, gostovao je u emisiji HTV-a…

19 minuta prije

Autor knjige o Milanoviću i Plenkoviću otkrio trenutak koji je odredio njihov odnos

Kada je krenulo neprijateljstvo između Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića? Jesu li i u mladosti…

1 sat prije

Vesna Vučemilović: Nikad, ali baš nikad, neću dati glas za SDP i Možemo

Hrvatskih suverenisti održali su sjednicu Predsjedništva stranke na temu formiranja saborske većine nakon parlamentarnih izbora.…

3 sata prije