Kategorije Vijesti

Banjalučki RTRS razotkrio aferu čiji je cilj bio osramotiti hrvatsku predsjednicu

Širi dalje

Razotkriveni si bosanski novinar Avdo Avdić, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić i šef tajne službe BiH Osman Mehmedagić, koji su lansirali aferu Selefije.



 

Po priči koju je lansirao Avdić, a potvrdio Mektić, hrvatska tajna služba SOA naoružavala je islamiste u BiH, a sve kako bi potvrdili tezu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović (koju, važno je reći, nikad nije  izgovorila), da je BiH “leglo terorizma”.

Banjalučki RTRS je objavio zajedničku fotografiju kreatora afere – Avdića, Mektića i Mehmedagića, a ti likovi ranije su negirli bilo kakve kontakte.

Autor ”afere” novinar Avdo Avdić je negirao da mu je glavni sufler bio državni ministar sigurnosti Dragan Mektić i da iza afere stoji šefom OSA-e Osman Mehmedagić.

No, objavim fotografije njih trojice mnoge stvari postaju jasnije.

RTRS navodu kako Avdić i Mektić nude samo teorije u toj “ekskluzivi”, a bez podastiranja ikakvih službenih dokaza

Tužiteljstvo BiH pokrenulo je istragu kako bi hitno utvrdilo sve okolnosti i uputilo ministra sigurnosti Dragana Mektića i novinara Avda Avdića s portala Žurnal u svezi s navodnom umiješanošću pripadnika pokreta Selefije za krijumčarenje oružja u BiH.

Oni su u svojim napisima i istupima ustvrdili da je hrvatska SOA namjeravala naoružati selefije.

U navodnoj “tajnoj operaciji” sudjelovale su, tvrde Mektić i Avdić SOA, hrvatski konzul Ivan Bandić i novinar RTRS-a Mato Đaković te zamjenik Mektića Mijo Krešić.

Oni, kako kažu, zbog tih “odvratnih laži”, najavljuju tužbe.

Banjalučki RTRS navodi kako Avdić i Mektić nude samo teorije u toj “ekskluzivi”, a bez podastiranja ikakvih službenih dokaza tužiteljstvu.

Prenose i službene stavove Hrvatske, te izjave premijera Andreja Plenkovića da je riječ o “kreativnoj manipulaciji”.

Prenose i izjavu Mije Krešića kako su te izjave Mektića i Avdića “lažne izjave takve vrste vjerojatno su pokušaj da se skrene pozornost s istinske borbe protiv nasilnog ekstremizma, terorizma i svih oblika kriminala”.

Đaković također najavljuje tužbu protiv portala Žurnal, Mektića i Avdića.

– Sani bolestan um može samo napraviti takvu konstrukciju da, kada se svi bore protiv terorizma, netko me stavlja u kontekst naoružavanja terorista – kaže Đaković.

“Moji problemi s obavještajnom službom počeli su kad sam se preselio na posao u Banja Luku, a za razliku od njih, smatram da je Banja Luka moja zemlja, rekao je Đaković.

– Jesu li “informacije” ili dezinformacije nastale u vrijeme nastanka i fotografije na kojoj se vidi zajedničko druženje glavnih aktera pokretanja afere – novinara Avdića, ministra Mektića i ravnatelja obavještajne agencije BiH, OSA-e Osmana Mehmedagića Osmicu !?, pitaju se na RTRS-u, aludirajući da je taj trojac i izmanipulirao cijelu lažnu aferu koje su cilj Hrvatska i Hrvati BiH, te skrivanje pravih opasnosti za BiH – povratka džihadista iz Sirije.

M. M. Foto: RTRS

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

13 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

16 sati prije