Kategorije Vijesti

Blažeković na HRT-u: Stojim iz uvreda na račun Plankovića, Kolinde i Trumpa – video

Širi dalje

U sinoćnjem Otvorenog na temu hrvatska diplomacija gostovao je i Boris Blažeković, član Predsjedništva HNS-a, koji je sa srednjom stručnom spremom imenovan hrvatskim generalnim konzulom u New Yorku.



Blažeković je rođen 1955. u Zagrebu, bavio se manekenstvom, bio vlasnik propale manekenske agencije i propalog restorana, a od formalnog obrazovanja ima samo Školu za cestovni promet u Zagrebu (SSS),

Proteklih dana u javnost su isplivali i njegovi statusi u kojima je vrijeđao predsjednicu i premijera vlade koju će zastupati u SAD-u, ali i Donalda Trumpa, predsjednika zemlje u koju odlazi kao diplomat.

 

No, Vladi i saborskom Odboru za vanjsku politiku to nije bilo prepreka da ga imenuje za konzula u SAD-u. U javnosti je ostao upamćen kao jedan od najrastrošnijih saborskih zastupnika, no visoke troškove 2013. godine od 182.000 kuna pravdao je čestim putovanjima zbog NATO-a.

Blažeković je u Otvorenom rekao da mu fakultet nije potreban za mjesto koje će popuniti u New Yorku, ali je (kojeg li cinizma) pozvao mlade da ne zanemaruju obrazovanje. “Hrvatska treba stručnu kvalitetnu i profesionalnu diplomaciju”, poručio je.

Komentirao je i uvrede na račun Vlade, premijera Andreja Plenkovića, predsjednice Kolinda Grabar Kitarović i američkog predsjednika Donalda Trumpa.

“Tada nisam znao da ću ići za generalnoga konzula, u tom trenutku bio sam političar”, rekao je te dodao da i dalje stoji iza stavova koje je tamo iznio.

Blažeković je u međuvremenu obrisao Facebook, ali su su brojni uvredljivi statusi ipak ostali sačuvani.

M. Marković/Foto:hrt


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

13 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

15 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

18 sati prije