Kategorije Vijesti

Božinović pojasnio zašto se iz Srbije u RH može ući bez potvrde, a iz BiH ne

Širi dalje

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas je u Zadru položio vijence i zapalio svijeće na Gradskom groblju Zadar povodom obilježavanja 30. obljetnice osnutka 112. zadarske brigade HV, potom je u Policijskoj upravi zadarskoj održao radni sastanak s čelnicima županijskog i gradskog stožera civilne zaštite i predstavnicima Zavoda za javno zdravstvo Zadar.



Božinović je prisustvovao i na prezentaciji projekta “Unaprjeđenje i modernizacija rada prometne policije” nakon čega se obratio novinarima i govorio o digitalizaciji poslovanja policije i smanjivanju papirologije koju moraju ispunjavati. Ministar kaže da je modernizacija važna i za krajnje korisnike koji bi ubuduće trebali kraće čekati na usluge. Policajci će imati stalnu edukaciju kako bi bili u toku, najavio je ministar.

Božinović je odgovarao i na pitanja novinara. Na pitanje kako to da državljani Srbije smiju ući u Hrvatsku bez kriterija odgovara:

“Te odluke koje se utvrđuju na razini EU utvrđuju se na temelju toga iz koje države dolaze. Mi ćemo u sljedećih dan-dva donijeti novu odluku.

Danas epidemiološka služba raspravlja o prelasku granice, bit će predstavljeno na Stožeru pa ćemo donijeti odluku kako će se od 1. srpnja prelaziti granice.

Sad je cijela Europa u zelenom i dosta je trećih zemalja u zelenom, ali svaka zemlja može odlučiti kako će se prelaziti njezine granice. Danas će na radnoj skupini, odnosno na odboru, biti i BiH. Kada govorio o državljanima trećih zemalja, mislim da se danas utvrđuje lista tih sigurnih zemlja. Mislim da će od danas na toj listi biti i BiH.

Zemlje koje su u zelenom, a iz tih zemalja se ulazi u Hrvatsku, neće se tražiti dodatne potvrde ili jamstva. Što se tiče boravka u Hrvatskoj, to je nešto o čemu se razgovara i o tome će se obavijestiti javnost”


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

5 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

5 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

5 sati prije