Kategorije NaslovnaVijesti

Hrvatska stranka prava traži ispriku od Milana Kujundžića i prijeti uskraćivanjem podrške

Širi dalje

“Nebitno je što ću ja učiniti, to je za svaku osudu” odgovorio je Milan Kujundžić na pitanje Mislava Bage “Što bi učinili da dođu na utakmicu i da se počne skandirati “Za dom spremni!”



Kujundžićeva izjava izgovorena na sučeljavanju predsjedničkih kandidata na Novoj tv nije dobro prihvaćena u Hrvatskoj stranci prava, koalicijskom partneru koji čini Savez za Hrvatsku i aktivno podupre Kujundžićevu kandidaturu. Od Kujundžića traže ispriku, odnosno pojašnjenje rečenice izgovorene pred milijunskim auditorijem:

“Hrvatska stranka prava upozorava predsjedničkoga kandidata dr. Milana Kujundžića kako su pod uzvikom „Za Dom spremni!“ za Hrvatsku pali mnogi hrvatski branitelji u Domovinskom ratu, a poglavito HOS-ovci koji su listom bili članovi Hrvatske stranke prava te da se mora ispričati obiteljima poginulih i svim hrvatskim braniteljima te članovima Hrvatske stranke prava zbog nespretnog komentara izzrečenog na sučeljavanju Nove TV gdje je stari hrvatski pozdrav osudio.”

U HSP-u naglašavaju  kako žele vjerovati da je riječ o nespretnosti, te da “Kujundžićeva izjava nije u duhu njegova svjetonazora jer ga u protivnom ne bi podržali kao predsjedničkoga kandidata Hrvatske stranke prava”.

Nakon upozoravajućeg stava HSP-a Milan Kujundžić je je pojasnio da je pozdrav “ZA DOM SPREMNI je stari hrvatski pozdrav kojeg komunisti kontinuirano zlorabe kako bi hrvatskom narodu nametnuli stigmu fašizma”.

D. Lukić


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Srušen svjetski rekord u skijaškim skokovima. Pogledajte let od 291 metara

Japanski  skijaš-skakač Ryoyu Kobayashi postavio je na Islandu neslužbeni svjetski rekord preletjevši 291 metar, što…

42 minute prije

Jurčević: ‘Vidim se kao ministra kulture, Hasanbegović nije u igri’

Pregovori za formiranje nove parlamentarne većine i nove vlade nastavljaju se u ponedjeljak, a još…

2 sata prije

Tužan prizor omiljenog mjesta bogatih. Hotel je ostao bez glavne atrakcije

Na jednoj od slikovitih serpentina koje se uspinju prema Furkapassu, alpskom prijevoju u južnoj Švicarskoj, na nadmorskoj…

3 sata prije