Kategorije HrvatskaNaslovna

Ankete jedine pouzdane agencije u Hrvatskoj: HDZ dvostruko jači od SDP-a, Živi zid treći

Širi dalje

U redovitom mjesečnom istraživanju Agencije 2×1 komunikacije, jedine pouzdane agencije u Hrvatskoj, čija odstupanja – od lokalnih i predsjedničkih do izbora za euro parlament –  nikad nisu bila veća od dva posto, pokazuju veliku prednost HDZ-a u odnosu na vladajući SDP.



M. Marković, Graf: 2×1 komunikacije

Anketa je provedena u periodu od 12. do 23. ožujka na području cijele Hrvatske, na uzorku od 3.333 ispitanika. Obrađena su četiri pitanja.

Hrvatska demokratska zajednica u uvjerljivom je vodstvu s podrškom 36,81 posto birača. Vladajući SDP ima podršku tek 17,70 posto ispitanih, slijedi ih Živi zid s podrškom 7,11

posto glasača.

Orah i Laburisti su potonuli, a zanimljivo je da HNS Vesne Pusić i Reformisti Radimira Čačića imaju  izjednačenu podršku od 2,4 posto.

Ni jedna od pravaških stranka ne prelazi  izborni prag, a ako se glasovi rapoređeni među pravašima kumuliraju iz ankete je jasno da pravaške programe u Hrvatskoj podržava oko osam posto glasača.

HDZ-ova koalicija s podrškom  od 46,65 posto uvjerljivo vodi u odnosu na vladajuću Kukuriku koaliciju koju preferira 22,50 posto birača.

Prijevremene izbore u Hrvatskoj podržava 74, 89 posto, protiv je 22, 29, a neodlučnih 2, 82 posto. da Hrvatska ne ide u dobrom smjeru uvjereno je 73, 39 posto građana Hrvatske, da je Hrvatska na pravom putu misli njih 21, 99 posto.

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

10 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

12 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

15 sati prije