Kategorije HrvatskaNaslovna

DAMIR MARKUŠ: Stipe Petrina laže, onaj tko veliča Tita nikad nije bio pripadnik HOS-a

Širi dalje

Čovjek koji katoličke križeve baca u smeće ne može biti pripadnik HOS-a

DAMIR MARKUŠ, vukovarski bojovnik, ratni veteran HOS-a, napisao je Otvoreno pismo Stipi Petrini, novoizabranom saborskom zastupniku MOST-a, kojim demantira izjave Stipe Petrine da je bio dragovoljac HOS-a.



Otvoreno pismo Stipi Petrini

Kao dragovoljac HOS-a sa najtežeg ratišta u Hrvatskoj, Vukovara, kao čovjek koji je tri puta ranjavan vraćajući se svaki put na bojište nakon toga, pišem ovo pismo apsolutno zgrožen jednom pojavom koju smatram sramotnom i nakaradnom.

Nemalo sam se proteklih tjedana iznenadio kada je gospodin Stipe Petrina izjavljivao da je dragovoljac HOS-a makar ja prije nikada nisam za njega čuo niti ga vidio na niti jednom događaju vezanom za HOS, a pratim ih i sudjelujem na njima godinama.

S HOS-om je kroz godine bilo velikih manipulacija što je samom HOS-u često nanosilo štetu. Posebno mi je zapelo za oko u svjetlu njegove navodne pripadnosti HOS-u njegovo veličanje Tita i odricanje od Tuđmana, bacanje križa u smeće te prihvaćanje koaliranja s ljudima koji se još uvijek nisu odrekli svega onoga protiv čega se HOS krvlju borio -partizanskih kapa, druga Tita, veličanja Jugoslavije i udbaških zločina nad Hrvatima.

Nakon navedenih izjava koje su mi bile još zanimljivije jer je čovjek izrekao uz njih i puno raznih drugih optužbi, a s obzirom da su me već i novinari počeli zvati, dao sam si truda i provjerio sa svojim suborcima po popisima HOS-ovih jedinica i apsolutno odgovorno tvrdim – Stipe Petrina laže.

On nema nikakve veze niti je ikad imao sa HOS-om. Ama baš nikakve. Nije mi uopće jasno što želi postići spominjanjem HOS-a. Možda misli da mi ne znamo ko je sve u HOS-u bio? Ili se želi predstaviti nekakvim lažnim tvrdim desničarom s obzirom na stav prema nama jednog dijela javnosti ( koji je apsolutno neopravdan-HOS se uvijek borio samo i isključivo za Hrvatsku).

Stoga gospodina Petrinu molim da više nikad ne spomene HOS i da prestane tvrditi da je bio naš pripadnik jer je to notorna laž koju on koristi samo za političke konotacije i igre koje nas apsolutno ne zanimaju kao što nas ne zanima niti on. Nama je laži dosta!

Vukovarski dragovoljac HOS-a
Damir Markuš

Foto: Facebook DM


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Tužan prizor omiljenog mjesta bogatih. Hotel je ostao bez glavne atrakcije

Na jednoj od slikovitih serpentina koje se uspinju prema Furkapassu, alpskom prijevoju u južnoj Švicarskoj, na nadmorskoj…

56 minuta prije

HDZ nastavlja provocirati Milanovića: Vrhovni šarlatan bezočno laže!

HDZ nastavlja s provociranjem predsjednika RH Zorana Milanovića na Facebooku, na što on ne reagira…

1 sat prije

Javio se Pupovac: Neću dopustiti da nas ponižavaju

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je da pri formiranju vlade i parlamentarne većine neće dopustiti…

2 sata prije