Kategorije HrvatskaNaslovna

RTL: SDP vodi u izbornim utvrdama, ali osvaja tri mandata manje nego 2011., HDZ-u tri više

Širi dalje

RTL JE VEČERAS objavio  rezultate istraživanja Promocije plus u III. Izbornoj jedinici (Istra, Kvarner) i VIII. (Zagorje i Međimurje). Istraživanje je provedeno telefonskim putem na po tisuću ispitanika u svakoj izbornoj jedinici.



Nakon što je pobjedu u četiri izborne jedinice u Slavoniji i Dalmaciji odnio HDZ, u III. i VIII. izbornoj jedinici pobjedu odnosi SDP-ova koalicija, ali osvaja manje glasova nego na izborima 2011., a HDZ osvaja više nego prije četiri godine.

U III. izbornoj jedinici, koja obuhvaća Varaždin, Zagorje i Međimurje pobjedu odnosi SDP-ova koalicija Hrvatska raste sa 44,7 posto, dok HDZ-ova Domoljubna koalicija osvaja 30,2 posto. Izborni prag prelazi i koalicija Uspješna Hrvatska bivšeg predsjednika Ive Josipovića i Radimira Čačića sa 6,4 posto ispitanika.

Preračunato u mandate SDP-u osam, HDZ-u pet i Radimiru Čačiću jedan mandat.

U VIII. izbornoj jedinici koja obuhvaća Istru i Kvarner SDP-ova koalicija osvaja 41,3 posto, a HDZ-ova 18,9 posto. Izborni prag prelazi još i koalicija IDS-PGS i Lista za Rijeku sa 14,3 posto.

Preračunato u mandate to je osam za SDP-ovu koaliciju, tri manje nego na prošlim izborima. HDZ osvaja tri  mandata, što je jedan više nego prije četiri godine, a tri mandata osvaja i IDS-ova koalicija.

U šest izbornih jedinica u mandate, vodi HDZ sa 40, SDP ima 36, dok HDSSB i IDS-ova koalicija po tri mandata. Uspješna Hrvatska i MOST osvajaju po jedan, a na vrata Sabora kuca Milan Bandić.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Anketeizbori

Najnovije

DP objavio ključnu odluku, Radić prozvao Pupovca

Domovinski okret održao je presicu nakon sjednice Predsjedništva te stranke nakon što su  jutros pregovarali…

1 sat prije

Plenković: Vladu formiraju pobjednici, a ne Grbin i njegov proruski stric

Premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak kako smatra da će kroz slijedeće dane dogovoriti s…

5 sati prije

Grbin nakon sastanka s DP-om: Sve opcije su moguće pa i ponavljanje izbora

Nakon postizbornih razgovora s Domovinskim pokretom o sastavljanju moguće većine javnosti se s Iblerova trga…

5 sati prije