Kategorije NaslovnaVijesti

‘Hrvatski James Bond’ dobio otkaz: Direktor ga proglasio ksenofobom jer je napao migrante

Širi dalje

DIREKTOR Grand Hotela Excelsior u Kölnu Henning Matthiesen odlučio je prekinuti ugovor s tvrtkom Ivana Jurčevića, koji je osobno u novogodišnjoj noći spašavao žene od podivljalih imigranata, pišu njemački mediji.



Ugovor s Jurčevićevom tvrtkom prekinut je zbog ”izlaska u javnost” jer je narušio interna pravila hotelske zaštitarske službe.

”Hrvatski James Bond”, kako ga je prozvao Kölner Stadt-Anzeiger, suprotstavio se divljačkoj hordi, obranio žene i osoblje hotela, no tako što očito nije bilo dovoljno za direktora koji po vlastitim riječima  ‘osoblje uvijek stavlja ispred sebe’.

Nijemci se čude: Jurčević je ksenofob, izbjeglice su dobrodošle

Jurčević je nakon novogodišnje noći postao zvijezda. Video u kojem objašnjava događaje te noći pregledali su milijuni ljudi diljem svijeta. Zaštitar i bivši K1 borac brzo se prometnuo u ključna osoba u okršaju sa seksualnim nasilnicima. Odradio je posao koji je trebala činiti policija i postao heroj nacije.

VEZANI SADRŽAJ:

No, direktor hotela Matthiesen distancirao se od Jurčevićevih izjava. Svog poslovnog partnera napao je zbog političke nekorektnosti, ”govora mržnje” i ”netrpeljivih reakcija protiv izbjeglica koje su dobrodošle”.

”Navikli smo da su proslave Nove godine prilično turbulentne i bučne. Slavljenički ugođaj ove godine je protekao u drugačijem raspoloženju i riskirali smo nekontroliranu agresiju … Izgrede ne mogu tolerirati niti prihvatiti, no svoj hotel i sebe ograđujem od ksenofobije koju je na internetu posijao zaposlenik zaštitarske tvrtke koja je vanjski suradnik. Ponavljam, Jurčević nije naš zaposlenik”, kazao je Matthiesen za lokalne medije.

Njegove izjave, kao i prekid suradnja s Jurčevićevom zaštitarskom tvrtkom, izazvale su osudu njemačke javnosti:

”Što bi rekli da je zaštitio vašu ženu od silovanja?”, pišu Nijemci. Bijes javnosti izazvala je izjava optužba o ksenofobiji.

“Njemačka je multikulturalna zemlja, Jurčević je i sam Hrvat i druži se s Turcima, Grcima… Kakva ksenofobija?! Ovo je otpor sili”, pišu Nijemci na društvenim mrežama i pozivaju na bojkot hotela Excelsior.

M.R.Foto:Screenshot


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

13 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

16 sati prije