Kategorije Vijesti

Iza Nove godine Bandić izbacuje HNS iz Vlade, u igri je bivši SDP-ov ministar!?

Širi dalje

U političkim se kuloarima priča kako će Bandić, kad dođe do 15 zastupnika u klubu, od premijera Andreja Plenkovića tražiti rekonstrukciju Vlade i izbacivanje HNS-a iz nje. “Neka se odmore i razmisle do Nove godine!”



Milan Bandić neumorno radi na jačanju svojeg saborskog kluba, a krajnji cilj mu je 16 zastupnika u ovom paketu, navodi sugovornik iz Stranke rada i solidarnosti u izjavi za Novi list,

Zastupnici SDP-a Marta Luc-Polanc i Boris Lalovac zasad demantiraju da su na putu  Milanke Opačie i Ane Komparić Devčić, no iz Bandićeva kluba uvjeravaju da će sigurno biti još novih zastupnika.

Rekonstrukciju Vlade?

U političkim se kuloarima priča kako će Bandić, kad dođe do 15 zastupnika u klubu, od premijera Andreja Plenkovića tražiti rekonstrukciju Vlade i izbacivanje HNS-a iz nje. Tada će navodno za nekoliko neministarskih mjesta predložiti nestranačke ljude, stručnjake, prenosi Novi list. Jedan od njih mogao bi biti Boris Lalovac u sektoru financija, a ode li ministar Zdravko Marić u privatni sektor, velike su spekulacije oko tog mjesta.

Valja naglasiti da Opačić i Komparić Devčić nisu članice Bandićeve stranke, već nezavisne zastupnice koje su se priključile njegovu klubu u Saboru, stoga i ta teorija drži vodu.

‘Nije nam cilj ulazak u Vladu’

Izvor iz Bandićeva kruga tvrdi kako im ulazak u Vladu nije cilj, već je cilj projektna priča – guranje projekata, stvaranje okvira za ulazak investicija i novo zapošljavanje u Hrvatskoj, navodi. No ipak imaju planove oko razvoja kluba.

“Imamo dogovorenog 13. zastupnika koji će ući u naš klub. Ali taj nije iz SDP-a. A što se SDP-ovaca tiče, neće biti novih članova našeg kluba do Nove godine. Tek nakon. Neka se odmaraju i razmisle. A krajnji cilj je 16 zastupnika u ovom paketu”, zaključio je izvor iz Stranke rada i solidarnosti.

M. Marković/Foto:Instagram


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi milan bandić

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

4 sata prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

10 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

11 sati prije