Kategorije NaslovnaVijesti

Karamarko o Prgometu: Hvala Bogu da je otišao, malo je radio, a puno polemizirao putem medija

Širi dalje

TOMISLAV KARAMARKO, predsjednik HDZ-a, nije iznenađen odlaskom iz stranke dr. Drage Prometa. Takvo nešto od svog dojučerašnjeg zamjenika šef HDZ-a je očekivao:


“Došao je trenutak razlaza koji je najbolje osjetio sam Prgomet. Iako je bilo pritisaka unutar stranke da se pokrenu postupci stegovnog suda, sugerirao sam kolegama da to ne rade i čak to nisam na zadnjem Predsjedništvu stavio kao točku dnevnog reda”, komentirao je odlazak dr Prgometa, te mu je u ime stranke i u svoje ime poželio uspjeh u daljnjoj profesionalnoj karijeri i životu.

Karamarko kaže da se Prgomet nije uklapao niti slagao s politikom HDZ-a. Ocijenio je kako je bilo neobično što je Prgomet kritizirao politiku stranke koja pobjeđuje zadnje tri godine.

“Mislim da je pronalazio neke trivijalne, rekao bih neistinite razloge kada je argumentirao protiv te politike. Nije sudjelovao u radu Predsjedništva, već nam je slao poruke preko medija, što mislim da nije prikladno”, rekao je Karamarko i dodao kako ne zna koja bi druga stranka dopustila takvo ponašanje.

Smatra da Prgometova ostavka neće imati poseban utjecaj na stranku jer je on bio član koji se nije slagao s njezinom politikom u posljednje tri godine. Prgomet je bio član Predsjedništva i na sjednicama je mogao raspravljati o svim pitanjima, ali je stalno tražio osobne sastanke s predsjednikom, što mu je, rekao je Karamarko, prije mjesec dana i omogućeno. Nakon tog sastanka rekao je da je zadovoljan s razgovorom, dodao je.

Kad je riječ o njihovim međusobnim susretima, oni su uvijek bili srdačni, uz pozdrav i tapšanje po ramenu, i tako će biti i ubuduće, rekao je Karamarko.

D. Lukić
Foto: FaH


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović: Hvala i slava partizanima!

U selu Lipa, na sjeverozapadu Primorsko-goranske županije, u blizini granice sa Slovenijom, danas je komemorativnim…

1 sat prije

Španjolci pišu: Modrić je donio odluku! Zna se gdje želi igrati sljedeće sezone

Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i 'desetka' madridskog Reala aktualni ugovor s kraljevskim klubom…

2 sata prije

Gvardiol otkrio najstresniji detalj karijere: “Tresao sam se kao prut. Bilo je, uh…”

Joškp Gvardiol je dao interevju za službene kanale društvenih mreža Manchester Cityja. U intervjuu je…

2 sata prije